Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrip om lögnen när hon sålde sitt bolag Löwengrip Beauty

09 okt, 2020 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Isabella Löwengrip berättar nu om hur det gick till när hon sålde sitt bolag Löwengrip Beauty i början av året – om lögnen på sjukhuset och om minnesluckorna.
”När jag vaknar upp så är bolaget sålt”, säger hon nu i Skavlan.
Annons
Årets mäktigaste på sociala medier - enligt MedieakademinBrand logo
Årets mäktigaste på sociala medier - enligt Medieakademin

Isabella Löwengrip har ett tufft år bakom sig. Det som skulle bli nästa stora steg i karriären blev något helt annat. Under hösten 2019 var planen att hon skulle flytta till New York för att etablera sitt bolag. Men precis när flytten skulle ske så blev hon tvungen att ställa in den, eftersom att pengarna i bolaget började ta slut. Därefter följde tunga månader – Isabella Löwengrip var tvungen att avskeda anställda för att företaget inte skulle gå i konkurs. I samma veva kom det också fram att Isabellas besöksstatistik på bloggen var missvisande, något som gjorde att hon förlorade många kunder och samarbeten.

Isabella Löwengrips ord om affären

Hon blev till slut även tvungen att sälja sitt hus, och göra sig av med både sin personliga kock och nanny. Alla bakslag ledde sen till att hon lades in på sjukhus i en månad, efter att hon överdoserat ångestdämpande och sömntabletter.

I februari sålde Isabella Löwengrip sitt bolag Löwengrip Beauty till Dermanordic, ett norskt distributionsföretag av hudvård och smink.

Annons

– Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden. Från starten har vi lagt stor vikt på produktkvalitet och produktion i Sverige vilket vi kommer att fortsätta med under Dermanordic ägande, sa Isabella Löwengrip till Expressen i samband med affären.

”När jag vaknar upp på är bolaget sålt”

När hon nu gästar Skavlan berättar hon mer om affären, och avslöjar uppgifter vi inte vetat om tidigare. Hon sålde bolaget under tiden som hon var på inlagd på sjukhus.

– Jag ljög på sjukhuset och sa att jag måste åka och träffa mina barn, så jag måste åka här ifrån nu. På med smink och klackar hemma, rakt in till mötesrummet och signerar. Sen tillbaka till sjukhuset, säger hon i Skavlan.

Programledaren Fredrik Skavlan undrar hur mycket hon kom ihåg från den signeringen, och hennes svar är, ingenting.

Annons

– Ingenting. Så jag sålde mitt bolag och inte visste om det, säger hon och fortsätter:

– Jag vet att jag fick ett samtal om att han ville köpa mitt bolag, och när jag vaknar upp så är bolaget sålt.

LÄS MER:

Annons