Så var det till exempel i onsdags kväll när Victoria plötsligt dök upp på en kvarterskrog som bara har brickservering. Och det var hon som roddade runt och frågade alla i sällskapet vad de ville ha, innan hon ställde sig vid bardisken och gjorde beställningarna till hela gänget: Sex barn, sex mammor och så barnflickan.

Och tidigare i år såg vi henne regelbundet hos Stockholms stadsmission och deras träffpunkt St Paul på Södermalm. Där packade hon matpaket åt de äldre och utsatta som på grund av coronakrisen inte kunde ta sig ut.

En bild från Victorias volontärarbete hos Stadsmissionen.

Foto: Instagram.

Så vanlig är kronprinsessan Victoria

Kvarterskrogen Cassi på Narvavägen i Stockholm. Här åt Victoria brickmiddag häromkvällen.

Foto: TT.

När prinsessan Estelle gick i förskolan så var Victoria också en mycket engagerad mamma, och det krävdes eftersom förskolan drevs som ett föräldrakooperativ. Så när det var städdagar stod Sveriges kronprinsessa där på gårdsplanen och räfsade löv.

En ledig förmiddag kan hon stå och steka pannkakor för att ta med på utflykten med Oscar och Estelle.

Foto: TT.

Och skulle du möta Victoria, Daniel, Estelle, Oscar och hunden Rio ute i skogen skulle du snabbt se att detta är en skogsmullefamilj som gillar grillkorv och är allmänt supervanlig.

Kronprinsessfamiljen i Tyresta Nationalpark 2016.

Foto: Henrik Garlöv/Kungliga Hovstaterna.

Men kanske är det så att om man bor på 42 rum och kök och har ett hushåll, det vill säga personal som ser till att hemmet är välordnat och att vardagsbestyren flyter på – ja då är det kanske höjden av lyx att få hugga i lite själv?

Så här såg det ut i våras när kronprinsessan packade matlådor hos Stadsmissionens träffpunkt St Paul. Mottagare var personer som lever i hemlöshet eller ekonomisk utsatthet.

Foto: Instagram.

Mest läst just nu

Mer läsning

Femina