Bloggerskan och entreprenören Isabella Löwengrip har haft stora planer på att flytta delar av sin verksamhet utomlands. I sitt sommar i P1 berättade 28-åringen att hon faktiskt planerade att lämna Sverige helt – för att i stället satsa på en internationell karriär som ”världens mäktigaste kvinna”:

– Att bygga bolag är mitt stora kall i livet. Att vara en företagare kommer mer naturligt för mig än att vara mamma. Det gör ont att säga det högt, men det är sant, sa hon bland annat under sommarpratet.

Tidigare i år avslöjade Löwengrip att hon ville starta en digital byrå i New York, med fokus på bland annat privatflyg. Tanken var att arbeta deltid i staden och samtidigt hyra en lyxvåning nära Central Park där hon kunde etablera sitt team.

Men flytten har inte riktigt gått som planerat. Bloggerskan uppges fortfarande vänta på ett visum som ska ge henne tillstånd att arbeta i landet och nu frågar sig hennes följare hur det egentligen går med den nya byrån.

”Befinner mig i den tuffaste fasen jag hittills upplevt i min karriär”

I ett långt inlägg på sin blogg, där hon radar upp flera affärer som gått i stöpet, förklarar Isabella att hon inte längre vet om New York-satsningen ”är rätt sak att göra” – och att hon nu måste ”lägga världsplanerna på is”:

”Det är inte lätt för mig att skriva det här inlägget. Jag har länge tänkt mig att jag måste visa upp min framgång för att vara en förebild men jag har nu insett att jag även måste visa baksidan. Det är så man blir en förebild på riktigt. Det är inte enkelt att driva bolag när man har så många som följer en och en stor skara som bara väntar på att jag ska misslyckas. Vilket jag gör hela tiden (och såklart vissa saker som går bra)”, skriver hon och fortsätter:

”Just nu är jag i skede där saker och ting inte gått som förväntat. Inte alls. Jag ska ärligt talat säga att jag inte är där jag trodde att jag skulle vara nu. Nu är det oktober, jag ska snart fylla 29 år och befinner mig i den tuffaste fasen jag hittills upplevt i min karriär … Det är fruktansvärt läskigt och jag vet inte om jag gör rätt just nu som sänker garden och erkänner för er att jag har en svacka … Just nu känns världens mäktigaste kvinna ofantligt långt bort. En liten del av mig vill dra täcket över huvudet för alltid men en större del vill aldrig ge upp.”

Inlägget har i skrivande stund fått över 100 kommentarer från läsare som peppar Isabella för hennes mod och ärlighet:

”Detta inlägg var nog det bästa jag läst, modigt och ärligt. Go girl, det fixar du”, lyder en kommentar.

Läs mer:

Isabella Löwengrip bar klänning för 75 000 kr på Elton Johns kändisgala

Isabella Löwengrips drömlägenhet i New York: ”Helt fantastiskt”

Isabella Löwengrip: ”Jag höll på att sprängas inombords”

Foto: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Mest läst