Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Isabella Löwengrip skriver självbiografi – här är allt vi vet

06 maj, 2020 
AvEmma Castman
Sedan en tid tillbaka har Isabella Löwengrip valt att pausa stora delar av sitt arbete och i stället ta ett steg tillbaka. Fram till nu. I dagarna kom nämligen beskedet om att entreprenören är aktuell med ett nytt spännande projekt.
Annons

Det har stormats en hel del kring Isabella Löwengrip det senaste året.

Sedan i början av oktober har entreprenören och influencern varit öppen med att hon går igenom en tuff tid, både privat och arbetsmässigt, något som kom som en chock för många av hennes följare. Bara månader tidigare hade hon nämligen sagt hej då till Sverige – för att i stället satsa på en storslagen etablering i USA. Men innan hon hann flytta dit kom kraschen som fick planerna att gå i kras. Isabella hade tagit alldeles för stora risker och var nära att gå i konkurs.

För att komma ur krisen valde Isabella bland annat att sälja sitt hus och säga upp personal. Därtill köpte det norska distributionsföretaget Dermanordic upp Löwengrip Beauty som Isabella startat tillsammans med Pingis Hadenius.

Sedan uppköpet har Isabellas tillvaro varit betydligt lugnare, och under de senaste månaderna har fokus varit att ta en paus från allt arbete och landa i den nya tillvaron – fram till nu. I dagarna kom nämligen beskedet om att Isabella skriver på en ny bok.

Annons

Släpper självbiografi – på Stordalens förlag

Boken som Isabella Löwengrip skriver på har ännu inget namn – men den kommer att ges ut av den norska entreprenören Petter Stordalen. Förlaget som Isabella skriver för är nämligen nystartade Strawberry Förlag, som ingår i Strawberry Publishing som ägs av Petter A. Stordalen, Magnus S. Rønningen och Jonas Forsang.

– Det är en biografi. Hon har skrivit fyra, fem böcker tidigare på bokförlaget Forum där jag jobbade tidigare, berättar Anders Sjökvist, i dag publicistisk chef på Strawberry Förlag i en intervju med Expressen.

Anders berättar vidare att boken väntas komma ut nästa år. Han förklarar även att det är för tidigt att berätta något om innehållet – men att han och hans kollegor känner sig väldigt hoppfulla.

– Det är inte första gången Isabella gör det här. Hon är erfaren på det sättet, så då vet man vad man ger sig in på.

Beskriver skrivprocessen på bloggen

Isabella har tidigare kommenterat bokprojektet på sin blogg, och bland annat beskrivit arbetsprocessen som ”en stor deg som man ska kavla ut”:

Annons

”Att skriva en bok är som att ha en stor deg som man ska kavla ut så mycket som det är möjligt. Det känns väldigt roligt just nu för jag har flyt, men det ändrar sig snabbt. Jag fick en fråga en gång hur mycket man skriver på en dag och det är ungefär två A4 sidor. Det låter väldigt lite men det är mitt och många andras snitt”, skrev hon bland annat och fortsatte:

”Jag skriver inte ett kapitel i taget utan börjar på fler och sedan hoppar jag och fyller på mellan de jag känner för”.

Foto: TT 

LÄS MER:

Annons