Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Isabella Löwengrips gamla bolag i konkurs – månader efter lanseringen

03 dec, 2019 
AvEmma Castman
I början på året lanserade Isabella Löwengrip Hermine Hold – ett accessoarföretag med fokus på lyx och kvalitet. Nu försätts bolaget dock i konkurs, bara månader efter lanseringen.
Annons

Den 20 februari i år lanserade Isabella Löwengrip, tillsammans med iDeal of Swedens grundare Joachim Lindström och Filip Ummer, Hermine Hold. Ett företag med fokus på håraccessoarer i premiumsegmentet, som grundarna beskrev som följande:

”Med Hermine Hold kan vi erbjuda något som ännu inte existerar på marknaden. Ett starkt, kvinnligt varumärke nischat på håraccessoarer, som bygger sin identitet via sociala medier. Produkterna i kombination med dessa kanaler och den målgrupp vi redan kommunicerar med, är en ‘perfect match’ sett till konkurrensen. Det är dessa insikter som gör det möjligt för oss att bli en aktör att räkna med, redan från start”.

Företaget tog tidigt in cirka åtta miljoner kronor i riskkapital – och planen var att lyckas bygga ett miljardbolag på endast fem års tid. Dessvärre flög aldrig konceptet, och Breakit har under det senaste året rapporterat om att både Isabella Löwengrip och vd:n Katarina Roger lämnat bolaget i det tysta.

Annons

“Katarina själv och det sätt som bolaget byggdes på var alldeles för dyrt för ett ungt och nystartat varumärke. Jakt på tillväxt har prioriterats över lönsamhet, något vi nu behöver balansera ut bättre”, sa Linus Kaasik, tillförordnande vd, till tidningen då.

Bekräftar konkurs av Hermine Hold

Nu, mindre än ett år efter lanseringen, står det dock klart att Hermine Hold är försatt i konkurs. Det enligt uppgifter från Bolagsverket.

I ett sms till Breakit bekräftar Linus Kaasik konkursen, men poängterar att han trots allt hoppas på en fortsättning för varumärket:

”Sen jag kom in som tillförordnad vd för sju veckor sedan har jag försökt att vända om och göra bolaget lönsamt, men tiden var helt enkelt för knapp”, skriver han och fortsätter.

”Vi ser många retailkollegor (ex. Forever 21) där konkurs eller rekonstruktion har inneburit en omstart och förhoppningarna är att Hermine som varumärke ska få leva kvar”.

Annons

Isabella Löwengrip, som förvisso redan har lämnat företaget, har inte kommenterat konkursen, men på sin blogg skriver hon om hur svårt det har varit att tänka positivt den senaste tiden:

”Det jag har haft svårt för under hösten är att tänka positivt. Inga affirmationer, målbilder eller pepp har fungerat på mig. Jag som vanligtvis är ganska duktig på att meditera eller visualisera – Har verkligen inte haft ro till det. Det har istället varit en dag i taget och bara jobba på”, skriver hon och fortsätter:

”Denna vecka har jag som mål att hitta andningen igen, jag har också tänkt att öppna upp en av alla peppiga böcker jag har hemma, det har inte gått innan men nu ska jag tvinga mig själv till att läsa om inställning. Nu efter 2,5 månad är det tyngsta hanterat inom bolagen så då får jag faktiskt börja hantera mig själv och hitta positiva rutiner”.

Foto: Patrik Österberg/TT

Läs mer:

Annons