Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jan Malmsjö, 89, hoppar av föreställning – strax före premiären

19 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografLars Pehrson/SvD/TT
89-åriga skådespelarlegendaren Jan Malmsjö skulle ha spelat en av rollerna i Glada änkan på Nöjesteatern i Malmö.
Men med bara en månad kvar till premiären har Malmsjö nu valt att hoppa av föreställningen – för att umgås med sin fru.
– Efter det här tuffa året vi har bakom oss så har han tillsammans med sin fru Marie kommit fram till att han ska ta det fortsatt lugnt, säger Emelie Löfmark på Nöjesteatern till Sydsvenskan.
Annons
6 ikoniska kärlekspar vi minnsBrand logo
6 ikoniska kärlekspar vi minns

I ett år har Nöjesteatern i Malmö planerat att sätta upp föreställningen Glada änkan för att fira teaterns 80-årsdag, men på grund av coronapandemin har föreställningen skjutits upp gång på gång. Nu när den äntligen ska ha premiär om en månad kommer nästa bakslag – ikoniska skådespelaren Jan Malmsjö väljer nu att hoppa av rollen som monsieur Lapidius.

Emelie Löfmark på Nöjesteatern menar att avhoppet handlar om att Jan Malmsjö vill fortsätta ta det lugnt och umgås med sin fri, inte att det skulle vara konflikter mellan honom och produktionen,

– Det var ju över två år sedan vi kom överens med Jan, men efter det här tuffa året vi har bakom oss så har han tillsammans med sin fru Marie (Göranzon) kommit fram till att han ska ta det fortsatt lugnt. Det är inget dramatiskt alls, utan det handlar om en självinsikt när det väl närmar sig, säger Emelie Löfmark till Sydsvenskan.

STOCKHOLM 20161019Marie Granzon och Jan Malmsj anlnder till galapremiren fr uppsttningen Macbeth p Maximteatern i Stockholm. Foto Janerik Henriksson / TT / kod 10010

Jan Malmsjö ersatt efter avhoppet

Marie Göranzon i sin tur kommer dock fortsätta spela teater, och har en roll i Katt på hett plåttak, som har nypremiär på Maximteatern i Stockholm i september, efter att den också stoppats under coronapandemin.

Nu kommer Thomas Järvheden och Frida Engström, som spelar i Glada änkan, istället få sällskap av skådespelaren Hans Josefsson, som tar över rollen efter Jan Malmsjö.

– Det har löst sig väldigt bra, säger Emelie Löfmark till tidningen.

Annons