Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jennifer Lopez kollaps – stöttas av maken Ben Affleck

19 jul, 2022 
AvElin Jonsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
J.Lo skippade sömn och jobbade järnet.
Nu berättar hon för första gången om kraschen som lämnade henne helt paralyserad.
Annons
VIDEO: Jennifer Lopez och Ben Affleck har gift sigBrand logo
VIDEO: Jennifer Lopez och Ben Affleck har gift sig

Nu öppnar Jennifer Lopez, 52, upp om pressen som uppkommer när man har siktet inställt på att bli bäst i branschen. I ett av de senaste nyhetsbreven berättar hon att hon blev psykiskt och fysiskt paralyserad efter en panikångestattack hon drabbades av i 20-årsåldern.

– Det var under en tid i mitt liv då jag vanligtvis sov mellan tre till fem timmar per natt. Jag jobbade konstant, var i studion hela nätterna och arbetade med mina musikvideos på helgerna, skriver hon i brevet och berättar om dagen då det blev för mycket.

– Sen en dag, då satt jag i min trailer och allt hårt arbete och all stress bara sköljde över mig. Eftersom jag inte sov ordentligt kunde min hjärna aldrig återhämta sig, och då plötsligt kom allt det ikapp mig.

Annons

– Till en början kändes allt helt som vanligt, sedan slogs jag bara av hur mycket jag skulle till och hinna med just den dagen. Och då kunde jag plötsligt inte röra mig. Hela min kropp blev paralyserad och jag kunde inte se ordentligt, vilket gjorde att jag blev rädd vilket senare eskalerade.

”Jag var fortfarande väldigt rädd”

Hon berättar att hon idag är medveten om att hon drabbades av en panikångestattack, men att hon då inte ens hört talas om termen.

– Min vakt var tvungen att köra mig till läkaren, och väl där kunde jag prata igen. Men jag var fortfarande väldigt rädd och frågade om det var så att jag höll på att bli galen. Varpå läkaren svarade: ”Nej, du behöver sömn!”

Efter kollapsen insåg J.Lo att hon var tvungen att tänka om, och hon slutade sätta jobbet i första hand. Fokus nummer ett var nu hälsan, kropp och sinne.

– Och det var där min resa mot en mer hälsosam livstil började, gör hon klart.

Så får hon stöd av Ben Affleck

Idag när hon upplever ångest och eller stress går hon och mediterar, något hon gärna ägnar 20 minuter till – både morgon och kväll. Och såklart finner hon även stöd i nygamla kärleken tillika nyblivna maken Ben Affleck, 49.

– Han är briljant, smart, älskvärd, charmig och öm. Jag beundrar honom på alla sätt och vis, han både stöttar mig och lär mig saker dagligen, har hon tidigare förklarat i US magazine.

SE OCKSÅ: Jennifer Lopez cut-out klänningar då och nuBrand logo
SE OCKSÅ: Jennifer Lopez cut-out klänningar då och nu

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons