TV4-profilen Jenny Alversjö, 45, är ett välbekant ansikte för tittarna då hon har jobbat som programledare för Nyhetsmorgon i många år. I höstas försvann Jenny hastigt från programmet efter att ha drabbats av en stroke.

I januari, 88 dagar efter hjärnblödningen, återvände hon till jobbet. Inför detta gästade hon Efter fem och berättade då om den tuffa sjukdomstiden.

– Det var som att någon körde ner en kniv rakt ner i mitt huvud. Sen tänkte jag att om jag bara härdar ut så kommer det släppa, för så brukar det ju vara med så intensiv smärta. Men det släppte aldrig, sa Jenny i programmet.

Jenny Alversjös comeback på TV4

Efter comebacken i Nyhetsmorgon har Jenny Alversjö fullkomligen blivit överöst av peppande hälsningar från både TV4-tittare och kollegor. För ett par veckor sedan gav hon sig själv en klapp på axeln efter att ha lyckats med en stor bedrift.

”Första ensamsändningen sen hjärnblödningen för tre månader sen. Bra jobbat Alvis!”, skrev hon.

Jenny har även tagit ett annat stort steg i livet sedan stroken. Hon har nämligen bokat en resa till Costa Rica, detta efter att ha fått ett betryggande besked under ett återbesök på sjukhuset.

”Kände i hela kroppen att ingenting ska få definiera vem jag är. Så nu har jag bokat surfresa med min syster”, skrev Jenny i ett inlägg på Instagram.

Nya glädjebeskedet till följarna

Nu har Jenny återigen varit på en undersökning på sjukhuset. Även denna gång uppdaterar hon sina följare om hur det går för henne.

”Så hur var min vecka? Jobb förstås, men också en stor kärlröntgen av hjärnan i onsdags. Allt gick som det skulle, läkarna är nöjda och igen – jag är så enormt tacksam att jag mår så bra”, skriver programledaren intill en bild från sjukhuset.

Det går inte att ta miste på Jennys lycka över att återigen vara på fötter. Hon passar på att skicka en hälsning till de människor som inte har haft lika mycket tur som hon själv.

”Vet att ni är många som inte känner och mår som jag. Tänker på er hela tiden. Och ge inte upp. Vi tar en dag i taget”, avslutar Jenny Alversjö inlägget.

Text: Jonna Axelsson, Foto: TT

LÄS MER: 

Jenny Alversjös nya ord – två veckor efter stroken: ”Livet stannar”

TV4-profilen Jenny Alversjö akut till sjukhus efter stroke