Jenny Alversjös liv efter stroken – hyllar nya pojkvännen
6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö
Slå på ljud

Den 27 oktober 2019 drabbades TV4-programledaren Jenny Alversjö av en plötslig och fruktansvärd åskknallshuvudvärk. Jenny Alversjö och pojkvännen Anders Bernunger satt i soffan och kollade på CNN när Jenny fick sin blödning i lillhjärnan.

– Det var oerhört obehagligt. Jag kunde knappt lyfta händerna och började må illa, säger hon i Amelia och förklarar att hon åt sunt och rörde sig regelbundet tiden innan stroken.

Nya pojkvännen Anders tvingade henne till akuten

Det var pojkvännen Anders Bernunger som insisterade på att Jenny skulle söka vård för sin plötsliga huvudvärk hon fick där i soffan för ett och ett halvt år sedan, och Jenny skulle varit ensam hemma den dagen.

– Jag hade en medfödd aneurysm, ett artärbråck. Det är inte ovanligt, men om det brister kan det bli allvarligt. Bland det första jag frågade läkaren var om det var livsstilsrelaterat, typ att jag hade stressat för mycket, men nej. Jag kunde lika gärna ha varit en mindful yogalärare på Bali och ha drabbats, fortsätter Jenny Alversjö.

Jenny Alversjö hyllar nya pojkvännen – igen

Efter det förändrades livet drastiskt och hon försvann från Nyhetsmorgon och tv-rutan och vägen tillbaka till livet var lång och tuff. Och livet hemma var inte bara nytt eftersom det väntade en lång väg tillbaka, utan pojkvännen Anders Bernunger var också ny i hennes liv. För Anders och Jenny träffades bara ett par månader innan stroken.

– Han fick ju se alla sidor av mig ganska direkt. Och när man är som svagast och behöver andra som allra mest, vem är man då? På sätt och vis är jag glad för det nu, för vi kom varandra oerhört nära, säger Jenny Alversjö och slår fast att Anders var ett stort stöd under hennes rehabilitering.

”Mest av allt – tack Anders. Utan dig inget liv”, skrev hon ut på sina sociala medier i höstas, ett år efter stroken.

Jenny Alversjös nya liv – efter sjukdomen

Stroken har fått henne att värdera livet på ett annat sätt, och idag när hon är frisk vill hon ta vara på varje sekund.

– Jag tyckte tidigare att jag var bra att ta tillvara på tiden, men nu efter stroken så tänker jag ännu mer på det, säger hon i en ny intervju i Expressen och fortsätter förklara:

– Jag vill inte gärna slösa med dagarna, alla dagar räknas. Vi kan inte välja hur det blir.

LÄS MER:

Jenny Alversjös upptäckt i direktsändning – efter corona

Jenny Alversjös stora livsförändring – ett år efter stroken

Kändisarna i känslosam film för att stoppa mäns våld mot kvinnor

Mest läst