Jenny Alversjös ord om kampen – ett år efter stroken.
7 Kostråd som inte är så hälsosamma
Slå på ljud

Den 27 oktober förra året drabbades TV4-programledaren Jenny Alversjö av en plötslig och fruktansvärd huvudvärk. Jenny Alversjö och (den då väldigt nya) pojkvännen Anders Bernunger satt i soffan och kollade på CNN när Jenny fick sin blödning i lillhjärnan.

– Det kom som en ren chock, jag trodde inte ens att det var allvarligt till en början, förklarade hon i TV4-programmet Malou efter tio.

I april 2020 opererades hon efter det att läkarna hittat orsaken till stroken.

”Läkarna vet nu varför jag fick en hjärnblödning. Små kärl i bakhuvudet sluter inte tätt in i en ven och behöver lagas”, skrev hon då på Instagram då.

Jenny Alversjö meddelade även att hon skulle ta en paus under en tid för att återhämta sig. Samtidigt blev det naturligtvis en del återbesök på sjukhuset, bland annat för att röntga hjärnan, men också för att operera sig igen.

Jenny Alversjös ord ett år efter stroken

Nu tycks Jenny Alversjö vara tillbaka på banan igen, och syns ofta i Nyhetsmorgon, men i ett nytt inlägg reflekterar hon nu tillbaka på sitt tuffa år. Och hon tackar alla som stöttat henne i livskrisen.

”Ett år. 365 dagar som lika gärna kunde blivit inga alls. Idag för ett år sen förändrades mitt liv för alltid. Mycket efter det har handlat om liv och död, riskfyllda operationer och extrem psykisk och fysisk påfrestning i total ensamhet som patient i coronatider”, skriver hon på Instagram nu. Hon fortsätter:

”Men mest av allt har året varit fyllt av tacksamhet. Jag lever. Jag kan krama mina barn. Jobba. Säga till dem jag älskar hur mycket de betyder. Varje dag. Tack alla ni som peppat och stöttat under det här året. I tider med totalt besöksförbud har era ord tagit mig igenom operationer och behandlingar som varit det vidrigaste jag varit med om. Men jag gjorde det”.

Hade precis träffat nya kärleken Anders Bernunger

Strax innan stroken träffade Jenny Alversjö kärleken igen, efter skilsmässan från Patrik Larsson – med vem hon har barnen Leo och Olivia. Den nya pojkvännen Anders Bernunger har från dag ett varit hennes största stöd, vilket hon slår fast i inlägget:

”Mest av allt – tack Anders. Utan dig inget liv”.

Eftersom att det var pojkvännen Anders Bernunger som insisterade på att Jenny skulle söka vård för sin plötsliga huvudvärk hon fick där i soffan för ett år sedan, och att Jenny egentligen skulle varit ensam hemma den dagen så kan det ju verkligen vara så att det var han som räddade hennes liv.

Dottern Olivia och sonen Leo

LÄS MER:

Jenny Alversjö kritiseras efter uttalandet i Nyhetsmorgon

Jenny Alversjös Instagramkonto har blivit hackat

Därför försvinner Jenny Alversjö från Nyhetsmorgon

Mest läst