Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jenny Alversjös ord om svåra barndomen: Jag minns skammen

28 aug, 2021 
AvJessica Rådne
FotografInstagram
jenny alversjö
Som barn blev TV4-programledaren Jenny Alversjö mobbad av skolans äldre tjejer. Nu berättar hon om skammen inför föräldrarna och vad som till slut blev vändpunkten.
Annons
6 saker du kanske inte visste om Jenny AlversjöBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö

Jenny Alversjö, 47, är en av TV4:s mest älskade profiler. Som programledare av Nyhetsmorgon har vi sett henne intervjua kända gäster, ge tips och råd, samt såklart ta upp aktuella ämnen och nyheter.

Jennys hälsa har samtidigt varit något som engagerat tittarna sedan hon drabbades av en stroke hösten 2019. Hon har gjort flera ingrepp för att komma på fötter igen och idag syns hon åter i rutan med full kraft. Men det finns yterligare tunga erfarenheter i tv-stjärnans bagage.

I en ny intervju med Amelia berättar Jenny om barndomens mobbning.

Äldre tjejer attackerade Jenny Alversjös självkänsla

– Jag vet inte varför jag blev mobbad, fråga dem som trakasserade mig. Tjejerna var dessutom flera år äldre, så fruktansvärt fegt, säger Jenny till Amelia.

Annons

Hon berättar att mamma Birgitta Alversjö tidigt lärde henne att aldrig hålla inne med sina tankar och känslor. Kanske var det Jennys goda självkänsla som mobbarna störde sig på, resonerar hon.

– Men jag minns skammen, hur jag skämdes inför mamma och pappa, berättar Jenny.

– Det var som att jag som litet barn ville skydda mina föräldrar från att ha ett barn som var mobbat, vilket så klart är en tankevurpa.

Anledningen till att Jenny nu berättar om sina erfarenheter, förklarar hon, är för att andra föräldrar ska få upp ögonen för att deras barn kanske är i en sits där de skäms för att berätta att de far illa.

– Det är ju att få hårt skinn på fel sätt, säger hon om att som barn försöka hantera en utsatthet på egen hand.

Bytte skola för att slippa mobbning

Jenny själv tänkte länge just så, att hon skulle klara av mobbningen på egen hand. Till slut gick det inte, då bytte hon skola.

– Det har definitivt format mig till den jag är i dag. Jag blev tidigt van vid att hantera personer som inte ville mig väl, att inte bara bryta ihop, vilket även har visat sig vara bra i mitt yrke, säger Jenny.

Källa: Amelia

Annons