Programledaren Jenny Alversjö, 45, har drabbats av stroke. Detta skriver hon själv i ett inlägg på Instagram.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra.”

Jenny Alversjö om läkarnas ord efter stroken

Hon berättar att hon precis innan hjärnblödningen kände sig både glad, stark och lycklig. Hon kunde inte ana vad som komma skulle.

”Pang. Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten.” skriver hon.

På sjukhuset fick hon beskedet från läkarna att hon trots allt hade haft tur. Allt hade gått så bra det kunde gå när man får en stroke, och programledaren säger att hon under omständigheterna mår bra.

”Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är.”

Tackar nya pojkvännen Anders

Förra veckan befann hon sig på en kärleksresa till New York med sin nya pojkvän Anders. Hon skriver att det var just han som såg till att hon snabbt fick hjälp då olyckan var framme. 

”Tack Anders. Utan dig hade jag inte kommit till sjukhuset så snabbt. Nu behöver jag vila och bli stark så ses vi snart igen.”

Stödet från kollegorna på TV4

Nu fylls hennes kommentarsfält av hjärtan och stärkande ord från både följare och kollegor.

”Älskade Jenny! Så fruktansvärt läskigt. Vi finns här för dig vad du än behöver. Kram, vila och kärlek!” skriver TV4-kollegan Anna Brolin.

”Så overkligt! Tänker på dig vännen”, skriver Nyhetsmorgons programledare Soraya Lavasani.

”Kramar till dig fina”, skriver sångerskan Jessica Andersson.

Fördes till sjukhus direkt efter Nyhetsmorgon

Det är inte första gången Jenny Alversjö insjuknar akut. Tidigare i år fick hon föras till sjukhus direkt efter en sändning av Nyhetsmorgon.

Tvära kast. Direkt från sändning i hög fart till akuten. ”Det här är en konstig körning” sa taxichauffören och gasade på. In direkt, 40-graders feber och den ”låsning” i ryggen jag försökt träna bort i en vecka var svår infektion i njuren. Plankan funkar sådär då.. Nu inlagd på njurmedicin och blir omhändertagen av fantastisk personal. Livet”, skrev Jenny Alversjö i ett inlägg på Instagram då med en bild från sjukhuset.

FOTO: Instagram, TT/Eero Hannukainen

Läs även: 

6 svenska kändisar som öppet berättat om sina separationer

Magdalena Graaf: Jag besitter en enorm envishet

Mest läst