Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jessica Frej slår tillbaka mot kroppskommentarerna

13 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jessica Frej.
Efter att tv-kocken Jessica Frej var med i Nyhetsmorgon fick hon mängder av kommentarer kring sin kropp och viktnedgång.
Nu ryter hon ifrån mot kommentarerna i ett inlägg på sin Instagram.
”Jag vill inte leva i en värld där vi kommenterar varandras kroppar på internet”, skriver Jessica Frej.
Annons
Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlekBrand logo
Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlek
https://inviso.rampanel.com/ram/Inviso?i=31653&c=64&t=5&cg=1&r=0&rdir=1https://www.apotekhjartat.se/varumarken/l300/?utm_source=Aller&utm_medium=Native-ad&utm_campaign=promotion

Jessica Frej är en av landets mest omtyckta tv-kockar och matprofiler, som ofta syns i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon. Men efter att ha varit med i tv-programmet nyligen blev kocken överöst med kommentarer som inte handlade om den goda maten hon lagade – utan om hennes utseende. Många tv-tittare tog sig friheten att kommentera och skicka frågor om matprofilens kropp.

Nu har Jessica Frej valt att slå tillbaka mot kroppshetsen, och i ett inlägg på Instagram tar hon bladet från munnen och ryter ifrån mot de som pratar om hennes utseende. Hon konstaterar att hon fått mängder av meddelanden och kommentarer om eventuella dieter eller vad hon gjort för att gå ner i vikt.

”Jag har inte pratat om min vikt. Men ni gör det här, på andra konton, i olika kommentarsfält. Detta är så knäppt. Jag har inte velat skriva om detta eller kommentera detta för att jag vet hur jävla komplext allt är och det sista jag vill är att någon ska känna sig stressad eller triggad här inne. Jag vill som alltid bara sprida matglädje och jag vill inte leva i en värld där vi kommenterar varandras kroppar på internet”, skriver Jessica Frej på Instagram.

Annons

Svarar på kommentarerna om hennes kropp

Tv-kocken säger att andra, viktiga meddelanden drunknar i strömmen av meddelanden om hennes kropp, och att det är därför hon nu vill sätta ner foten och få stopp för det. Hon vill få stopp på spekulationer om huruvida hon mår dåligt, tar bantningspreparat eller ligger i skilsmässa.

”Inget av det stämmer. Det ni ser är något som påbörjades för cirka fyra år sen. Då kände jag ett enormt behov av att ta bort all stress ur mitt liv och vara mer i nuet och mer närvarande. Jag gick i terapi i över ett år och bearbetade en himla massa skit. Sen började jag på Yin Yoga och kom i kontakt med min kropp igen på ett sätt jag knappt någonsin varit”, skriver Jessica Frej.

Kocken tackar både sin psykolog och sin yogalärare för all hjälp på vägen för att komma i kontakt med sin kropp, och må bättre.

”Jag sover bättre, jag stressar mindre och angående vad jag äter så äter jag fortfarande helt vanlig mat. Jag äter också bullar, glass och godis. Jag dricker vin. Men jag har lite mer ordning på allt och äter frukost, lunch, mellis, middag, Jag tar hand om mig själv som om jag vore ett barn. Jag skiter inte i att lyssna på kroppens signaler för att jag 'inte har tid' som det kunde vara för några år sedan”.

Jessica Frejs inlägg har gillats över 17 000 gånger, och tv-profilen får mängder av stöttande kommentarer från följare och vänner.

”Detta ständiga tyckande om våra kroppar, så enormt tröttsamt. Tack för kloka ord”, skriver kanalkollegan Soraya Lavasani.

Tre saker du vill veta om Tina NordströmBrand logo
Tre saker du vill veta om Tina Nordström
Annons