Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Björn Borgs exfru Loredana: ”En trevlig revansch”

13 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Björn Borg och Loredana Bertè.
Björn Borgs exfru Loredana Bertè har ett mål – hon vill tävla i Eurovision song contest för att reta sin tidigare make.
Loredana, som var gift med tennisspelaren mellan 1989 och 1993, ställer nu upp i italienska Melodifestivalen i hopp om att ta sig till Malmö.
– Jag ska vinna Sanremo, sen slår jag sönder hans bollar, sa hon på en presskonferens och syftade på Björn Borg.
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Svenska tennislegendaren Björn Borg är sedan 2002 lyckligt gift med sin Patricia, men innan de träffades hade han varit gift två gånger. Mellan 1980 och 1984 var han gift med tennisspelaren Mariana Simionescu, och 1989 gifte han sig med den italienska artisten Loredana Bertè.

Loredana Bertè
Loredana Bertè 2023.

Även den relationen höll dock bara i fyra år innan äktenskapet kraschade 1993 – och de två verkar knappats ha skilts åt som vänner. Över 30 år senare har Loredana nämligen inte släppt ex-maken, och vill fortfarande få revansch.

Annons

Loredana Bertè vill irritera Björn Borg

Nu tävlar Loredana Bertè nämligen i den italienska Melodifestivalen, Sanremo, och hennes mål är att vinna hela tävlingen för att få representera sitt land i Eurovision song contest. Eftersom Eurovision hålls i Sverige i år, efter Loreens historiska vinst förra året, hoppas Loredana att hennes ex-man ska bli irriterad om hon vinner.

Björn Borg och Loredana Bertè
Björn Borg och Loredana Bertè var ihop i fyra år.

– Rösta på mig, jag skulle vilja åka till Eurovision eftersom det hålls i Malmö. Då kommer jag att reta upp min exman. Jag ska få en trevlig revansch, säger hon enligt Expressen, som citerar italienska Corriere dello Sport.

Loredana gav upp sin karriär för kärleken, och verkar ha ångrat sig bittert efteråt. Nu tävlar 73-åringen med låten Pazza, och kommer med en hård kommentar mot exet.

– Jag ska vinna Sanremo, sen slår jag sönder hans bollar, säger hon till Corriere dello Sport, och syftar på Björn Borg.

Kungliga skilsmässor som skapat rubrikerBrand logo
Kungliga skilsmässor som skapat rubriker
Annons