Jessica Simpson.
Därför är bakning bra för din hälsa
0:55

Efter reklamen: Därför är bakning bra för din hälsa

(0:55)

Slå på ljud

Artisten Jessica Simpson, 40, har hånats och hatats för sin viktpendling i flera år – och nu har hon tröttnat på all fixering.

De senaste åren har hon pendlat fram och tillbaka i vikt, bland annat i samband med flera graviditeter, och det har varit snackisar i amerikansk media i stort sett varje vecka. Simpson har också berättat om hur hon kämpat för att gå ner vikten hon lade på sig efter sin senaste graviditet.

Jessica Simpson har tidigare sagt att hon inte tror att personerna som kommer med de elaka hatkommentarerna förstår hur mycket de påverkar.

– Jag tror inte att folk alltid har förstått att det var en människa med ett dunkande hjärta och riktiga känslor bakom rubrikerna, och att ord kan såra och stanna hos dig en livstid, har artisten tidigare sagt till People.

Ursula gör succé som modell – efter att ha fyllt 50 år

Jessica Simpsons val – kastat ut vågen

Nu har Jessica Simpson tagit ett viktigt steg för att stoppa viktfixeringen – åtminstone i sitt hem. Hon har nu förbjudit personvågar hemma, och kastat ut vågen hon hade innan. Hon fokuserar i stället på att må bra och trivas i sin egen kropp, och inte lägga för stort fokus på en siffra eller en målkropp.

– Jag har ingen aning vad jag väger. Jag vill bara må bra och kunna få igen dragkedjan på byxorna. Men om det inte går så byter jag bara storlek. Jag har alla storlekar, säger Jessica Simpson till Today.

Artisten menar att det har varit en tuff kamp för att komma så långt i synen på sig själv.

– Jag har verkligen kämpat hårt för att inte låta det definiera mig.

Molly Sandéns vassa ord – efter kritiken mot hennes kropp

Mest läst