Karin Törnblom/TT

Peter Jihde har länge varit tillsammans med frun Karin Jihde, och paret – som gifte sig 2008 – har två döttrar tillsammans. Jihde har också ett barn från sitt första äktenskap med Sarah Grapenfelt.

Men i nya avsnittet av På gränsen berättar Peter Jihde om en tidigare okänd del av hans förflutna, där han som ung tillsammans med en ex-flickvän valde att göra abort.

I måndagens avsnitt träffar Jihde nämligen abortmotståndare, och väljer då att ta upp sina egna erfarenheter av abort – och menar att det var helt rätt beslut för honom och exet att avsluta graviditeten.

– Jag gick genom en abort med min före detta flickvän när vi var väldigt unga. Vi pratade igenom det och det var rätt beslut, säger Peter Jihde i programmet som sänds på TV3.

Abortmotståndarens ilska mot Peter Jihde: "Är mord"

Abortmotståndaren han möter i programmet, Tina, blir bestört av den svenska programledarens erkännande, och tycker att han har begått mord.

– Men du... du dödade ditt eget barn. För det här är mord. Att ta en oskyldig persons liv. Det är ingen liten sak i skaparens ögon. För Gud skapade dem och oss till sin avbild, säger hon i TV3-programmet.

Tina vill att Oklahoma ska bli den första staten i USA att förbjuda aborter igen, något som får Jihde att höja på ögonbrynen. Programledaren poängterar att Sverige ofta vill lika och ta efter USA, men att han har svårt att se att sådana åsikter skulle få folkligt fäste i Sverige.

– Vi i Norden följer gärna efter USA. Det de gör här, gör vi också några år senare. Men med det här är känslan att det aldrig kommer att hända. I den här frågan är USA ett helt annat land än det vi lever i, säger Peter Jihde i På gränsen.

På gränsen sänds måndagar 21.00 på TV3.

Läs mer:

Camilla Läckberg om viktkampen: ”Det är idiotiskt”

Kändisarnas allra första Instagrambilder – en sann nostalgitripp

Adeles ord om stora kroppsförvandlingen

Mest läst