Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

John Lennons son Sean mer lik pappa än någonsin

07 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
John Lennons och Yoko Onos son Sean Lennon är mer lik sin artistpappa än någonsin.
Nu får bilder på kändissonen folk att reagera – för att Sean är John Lennon upp i dagen.
— Jag ser ut som honom, jag ser ut som henne, har Sean Lennon sagt.
Annons
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Sean Lennon var bara fem år gammal när hans pappa John Lennon sköts till döds i New York 1980, och har fått växa upp bara med sin mamma, konstnären Yoko Ono.

Men även om Sean aldrig fick chansen att lära känna sin pappa ordentligt, så finns han med honom – i hans utseende. När kändissonen i slutet av september fotades ute i New York med sin flickvän Charlotte Kemp Muhl, fick de nya bilderna många att reagera. Seans beslut att växa ut håret och skaffa skägg, i kombination med de lediga kostymerna och glasögonen, gör att han är mer lik sin pappa än någonsin. Idag är Sean Lennon 45 år gammal, fem år äldre än hans pappa fick bli.

Annons

Sean Lennon om att leva i Johns skugga

John Lennon hade sonen Julian Lennon från en tidigare relation, men Sean är det enda barn som det omtalade paret John och Yoko Ono fick tillsammans. Under sitt liv har han ofta fått höra att han är lik sin pappa, och i en intervju i The Talk 2020 konstaterade Sean Lennon att han förstår folks behov av att likna honom vid hans pappa.

John Lennon 1969, med mycket hår och skägg.

– Det är intressant, för det är klart jag upplever mycket press från folk som liksom... Du vet, när de ser mig så ser de min pappa, vilket jag inte kan hjälpa. Jag ser ut som honom, jag ser ut som henne, och du vet, ärligt talat så tycker jag de ser coola ut, så det gör mig ingenting, har Sean Lennon sagt.

Sean Lennon har också valt att hålla på med musik, men har aldrig kommit upp i sin pappas legendariska nivå.

– Ärligt talat, jag spelar inte musik för att tävla med min pappa, för jag tror inte jag skulle kunna spela om jag gjorde det. Men jag finner tröst i att jag inte är den enda som inte har blivit lika framgångsrik som The Beatles, liksom.

Annons