Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Jon Henrik Fjällgren berättar: Därför behövde jag ta en paus

16 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren beslutade sig för att ta en paus från sina sociala kanaler. Nu är han tillbaka och förklarar varför han varit frånvarande.
Annons
7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik FjällgrenBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren har inte hymlat med att han under de senaste månaderna tagit sig igenom en tuff period. På sina sociala medier har han delat med sig av att livet inte är på topp, men han har däremot valt att inte gå in på detaljer kring varför.

Något han däremot har varit öppen med, som också är en anledning till att livet är tufft just nu, är saknaden efter sin dotter. Jon Henrik har inte träffat henne sedan födseln.

Jon Henrik Fjällgren om saknaden efter dottern

Redan innan dottern kom till världen i oktober 2020 hade Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad valt att gå skilda vägar. Efter uppbrottet är Maret bosatt i Norge och Jon Henrik i Sverige.

– Vi har kontakt via telefon och film, Skype eller vad det heter. Det är jag väldigt tacksam för. Det har varit en svår situation med restriktioner och det är nästan fyra dagars resa för mig att ta mig dit. Som renägare kan jag inte bara lämna hjorden heller. Renarna har ju ben och vandrar dit de vill och då drabbas jag av det. Under våren har jag i princip varit med flocken från februari och i flera månader. Det ena problemet leder till det andra så det är svårt att få ihop allting, sa han i en intervju med Aftonbladet under förra året.

Jon Henrik Fjällgren och ex-flickvännen Maret Nystad.
Jon Henrik Fjällgren och ex-flickvännen Maret Nystad.

Därför tog han en paus

Under hösten tog han en paus från sina sociala medier, och först i början av det nya året förklarade han varför.

Annons

”Jag har inte lagt ut så mycket på senaste tiden som ni kanske märkt, Av personliga skäl. Jag behöver och behövde ett brake från sociala medier. Jag är inte lika aktiv men kommer att komma tillbaka med nya saker som är på gång. Det finns mycket jag vill skriva om och många saker som jag vill få ut dessa tuffa tider med frågan är när tiden är inne för detta”, förklarade han i ett inlägg i början av januari.

Berättar om olyckan

Han har efter det lite smått börjat komma tillbaka till att uppdatera sina följare med vardagens bestyr – som nu när han delar med sig av en olycka under jobbdagen.

”Dagens olycka, ibland ska man ha otur”, skriver han på sin Instagram story där han visar upp en bild på sig själv med en blodig tunga. Vad som har hänt går han inte in på, mer än att det ser ut att göra ont.

Men han verkar ha repat sig snabbt. Dagen efter uppdaterar han återigen oss med en bild på sig själv, och den här gången utan en blodig tunga, och han skriver:

”Ny dag hos renarna. Utan skador”.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons