Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Josefin Dahlberg bytte karriär – livet med Josef Fares och dottern Mio

29 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Josefin Dahlberg sa upp sig från sitt framgångsrika men stressiga jobb – i dag lever hon på att jobba med yoga och meditation.
Nu berättar hon om livsvändningen, livet som nybliven mamma och hur hon får relationen med kärleken Josef Fares att blomstra.
– Både jag och Josef är ju egenföretagare så vi kan ju hjälpas åt, säger Josefin Dahlberg.
Annons
(FEMINA) 8 saker du kanske inte visste om Josefin DahlbergBrand logo
(FEMINA) 8 saker du kanske inte visste om Josefin Dahlberg

När Josefin Dahlberg växte upp visste hon precis vad hon ville – hon skulle jobba inom mode, och målet var att vara på plats för New York fashion week. Men när hon väl lyckades ta sig dit och bli chefredaktör på sajten Modette, så insåg hon snabbt att det inte var vad hon ville.

– Tredje året insåg jag att jag inte hörde hemma i den världen. Jag ville hellre hänga på hotellet än gå på modevisning. Parallellt började jag blogga om välmående och meditation, och insåg att "det är ju det här jag brinner för”.

Josefin sa upp sig från jobbet – utan pengar

När Josefin tog steget och sade upp sig gjorde hon det utan en buffert med sparade pengar – hon kände bara starkt att det var dags att byta bana. Dessutom kände hon sig utarbetad efter den stressiga karriären.

– Jag mådde mycket bättre, och fick ett friare liv där jag kunde styra över min tid, utbilda mig vidare och dela med mig åt mina följare. När jag yogar eller mediterar gör jag något jag älskar, men som också är en del av mitt jobb. Jag behöver inte göra till mig.

Annons

Nu har hon släppt boken Soul work, som hon hoppas ska hjälpa andra att göra en liknande andlig resa som hon själv har gjort.

– Jag ville göra en bok med mycket innehåll som kan guida läsaren att göra det inre jobbet och kunna connecta inåt, i stället för att fylla sitt mående med jobb, pengar och bekräftelse. Jag fick många frågor av mina följare på Instagram om hur man gör föra att ”tune in” med sig själv, och göra det inre jobbet.

Josefins tips – så börjar du med soul work

Ge dig själv fem minuter på morgonen åt att meditera. Bara dedikera fem minuter åt att vara med dig själv, utan mobil, och bara blunda och andas. Få kontakt med andetagen och landa i dig själv, så kommer du börja märka skillnad, och känna dig lugnare under dagen.

Under corona har Josefin, som de flesta andra, helt jobbat hemifrån, något sambon Josef Fares också gör. Men paret har inte haft några problem med att båda jobbar hemma – det har snarare varit positiv. Josefin, som födde parets första dotter Mio i oktober, menar att det varit bra att vara gravid under pandemin.

– Det har varit ganska skönt när vi bara har hängt hemma, det var bra tajming ändå.

Josefin Dahlberg och Josef Fares har varit tillsammans sedan 2019.

Hennes spirituella sida har hjälpt henne både under förlossningen och i hur hon är som mamma, och trots att det är hennes första barn känner sig Josefin helt hemma i mammarollen.

Annons

– Det är underbart, hon är i min bärsele nu. Hon är väldigt mysig och gillar närhet. Det känns helt naturligt, även om man aldrig gjort det förut så vet man plötsligt precis vad man ska göra, säger hon.

Så hjälps Josefin Dahlberg och Josef Fares ut med dottern

Eftersom både hon och sambon Josef Fares driver egna företag så tar de inte ut föräldraledighet på samma sätt som många andra. I stället har de löst det så att de byter av varandra, för att få familjesituationen att fungera optimalt – och för att de två ska må som bäst i relationen.

– Både jag och Josef är ju egenföretagare så vi kan ju hjälpas åt. Han har Mio på förmiddagarna, så kan jag göra mitt soul work. Vi båda vet att vi mår bra av att få göra våra egna grejer, och att vi blir härligare om vi gör det. Det är en bra uppdelning.

När Josefin blickar framåt vill hon bara fortsätta med allt hon gör nu i företaget – men måste också bromsa sig själv för att inte starta för mycket nya projekt när hon ska vara föräldraledig.

– Jag älskar att jobba och göra mina grejer, så jag får snarare hålla mig tillbaka nu. I år håller jag främst mina onlinekurser. Sen ser jag fram emot att hänga mycket med familjen, och att få resa efter corona. Bara njuta av vardagen.

Läs mer:

Annons