Clara Hallencreutz hemliga bröllop med Fares: ”Väldigt spontana”

13 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografPressbild.
Vännerna Marie Serneholt och Clara Hallencreutz Fares vill bli lyckligare, och i nystartade podcasten Lyckojägarna ska de ta reda på hur man blir det.
För dem har jakten gått till både de små och stora sakerna, allt från att baka till att skaffa barn – och nygifta Clara Hallencreutz Fares rekommenderar ett bröllop.
– Vi gjorde ett litet smygbröllop för några månader sedan. Helt enkelt som research för podden, jag satte nivån för dopaminnivåerna där, säger konstnären med glimten i ögat.
Annons
De 11 vackraste kungliga brudklänningarnaBrand logo
De 11 vackraste kungliga brudklänningarna

Vännerna Marie Serneholt, 37, och Clara Hallencreutz Fares, 35, hade länge pratat om att de ville göra en podcast om lycka, utan att riktigt komma igång med det. Men i samband med coronapandemin valde de att slå slag i saken – och i onsdags kom första avsnittet av Lyckojägarna.

– Vi ville snacka om någonting som alla har gemensamt. Det pratas så mycket om vad vi inte har gemensamt, det är roligare att fokusera på att vi alla är rätt lika i stället för att vara polariserade. Lycka letar alla efter, oavsett bakgrund, kön eller kultur, säger Clara Hallencreutz Fares.

Clara Hallencreutz Fares gifte sig i smyg

Hon och Marie Serneholt kommer testa allt möjligt i podcasten för att lära sig hur man blir så lycklig som möjligt. Samtidigt tar de hjälp av olika experter i varje avsnitt.

När de ser till sig själva så finns det mycket i deras närhet som gör dem lyckliga.

– För mig är lycka att vara tillfreds med sin tillvaro, och vara tacksam för det man har, inte det man inte har. Jag är så tacksam för mitt liv med familj, och att jag har hälsan i behåll vad man vet. Jag har aldrig tagit för givet att jag skulle ha en egen familj, så det är jag extremt tacksam för, säger Marie Serneholt.

Annons

– Ja, vi är ju båda nyblivna föräldrar, så vi är ju riktiga suckers för våra barn, säger Clara Hallencreutz Fares.

Som märks på hennes nyblivna dubbelefternamn så har konstnären gift sig med sin skådespelarkärlek Fares Fares. Paret bestämde sig spontant för ett intimt bröllop.

– Vi gjorde ett litet smygbröllop för några månader sedan. Helt enkelt som research för podden, jag satte nivån för dopaminnivåerna där, säger hon skämtsamt, och tillägger att de båda numera heter Hallencreutz Fares i efternamn.

Att bröllopet blev coronasäkrat utan stor fest och dylikt tror hon hade lite att göra med pandemin, och mer att göra med hur de två är som personer.

– Jag tror inte det hade gjort någon skillnad, vi är ett konstnärspar och är inte så planerade i våra tankar, vi är väldigt spontana. Det blev ett väldigt plötsligt bröllop i spörregn med gympaskor, säger hon.

Marie och Clara fick ändra planerna efter pandemin

Clara Hallencreutz Fares konstaterar att pandemin dock sätter mycket i perspektiv, och har gjort henne mer tacksam för vad hon har.

Annons

– Pandemin för så klart mycket ont med sig, men man stannar upp och reflekterar mer över hur härligt man ändå har det, säger hon,

Samtidigt som Marie och Clara kommer ta till både små och stora medel i jakten på lycka – planen är att prova skrattyoga, baka, bli ett med naturen på en campingtripp och mycket annat – så vill de också lyfta sorg, och dess relation med just lycka.

– Sorg för att man kan uppskatta det man har mer. Alla går ju igenom saker, men man känner tacksamhet för man har, och blir mer medveten om sin lycka, säger Marie Serneholt.

Nu hoppas de att podcasten ska växa, och att fler i Sverige är sugna på att bli lite lyckligare. Men många av planerna de hade för podcasten har det fått skjuta upp, just på grund av pandemin och de olika restriktionerna.

– Vi har haft planer för att göra vissa saker, men vi vet inte i vilken ordning vi kommer kunna göra dem. Vi får anpassa oss efter restriktionerna, och bara hänga med, säger Marie Serneholt.

Podcasten "Lyckojägarna" släpper nytt avsnitt varje onsdag, och finns där poddar finns.

Maries och Claras tre tips för en lyckligare vardag

1. Var tacksam för det du har, mycket handlar om inställning. Ta till exempel en tacksamhetsdusch, där du medan du duschar funderar över vad du är tacksam för i ditt liv. Det är en otroligt renande upplevelse!

2. Ta vara på lyckokällorna du redan har i ditt liv, men utmana också dig själv att testa något helt nytt.

3. Tillåt hela spektrumet av känslor. Om man får känna vad som helst blir man också lyckligare.

Läs mer:

Annons