Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Josefine Jinder om mammalivet: Stora förändringen efter sonens födsel

24 aug, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt
Nu är Josefine Jinder aktuell med nya SVT-programmet Svenska hits, och i samma veva öppnar hon upp om livet som mamma och om hur sonens ankomst förändrat henne på djupet.
”Jag levde för jobb och fest innan”, säger hon.
Annons
Det här är Josefine JinderBrand logo
Det här är Josefine Jinder

Den 25 september är det premiär för SVT-programmet Svenska hits där vi får se hur Josefine ”Little Jinder” Jinder, 33, och Peter Siepen, 58, guidar oss genom den stora videoeran som startade med MTV 1981 och sträckte sig in på 2000-talet – tiden då musikvideon spelade roll.

Little Jinder har tidigare lett program som Musikhjälpen, Morgonpasset i P3 och Jinders travhörna – och programledarrollen tycker hon är kul, så länge hon känner att hon platsar i sammanhanget.

Little Jinder: Det är så omvälvande att få barn

Little Jinder blev mamma till sin lilla son i september i fjol. Sonen har hon valt att hålla för sig själv, och han är inget hon visar upp på sina sociala medier. Under en frågestund på sin Instagram story skrev Little Jinder tidigare att hon inte har några planer att börja visa sitt barn.

Annons

”Men om ni undrar om han är söt så e svaret: STÖRT superdupermega söt! Mycket sötare än alla andras barn?”, förklarade hon för alla nyfikna.

Och nu är Little Jinder då tillbaka från mammaledigheten .

– Det är liksom så otroligt omvälvande att få barn. Och det är ett extremt annorlunda liv jämfört med innan jag blev mamma. Det tar nog en stund innan man hittar sina rutiner, jag vill ju mest bara vara med min son. Så det är jävligt svårt att jobba, säger Jinder till Aftonbladet samtidigt som hon poängterar att sonens ankomst förändrat henne både vad gäller privat och arbetsmässigt.

Little Jinder om hur mammarollen förändrat henne till det bättre

När Little Jinder tänker tillbaka på den person hon var innan Gio föddes, gör hon nu klart att sonen gjort att hon känner sig mer trygg i sig själv.

– Jag tror att jag mer allmänt bara är mer stabil i alla roller, och jag är nog lite mer att lita på än vad jag var förr i tiden, säger Jinder och fortsätter:

– Innan var mitt liv så fladdrigt och baserat på vad jag presterade. Jag levde för när jag jobbade, var i studion eller var ute och festade. Nu känner jag att jag fått ett syfte på ett annat att som inte är baserat på prestation eller ångest eller att någon annan ska tycka om mig. Förutom mitt barn som jag ju såklart vill ska tycka om mig, det är det viktigaste i mitt liv nu.

Little Jinderpå scenen på Way Out West Music Festival, Gothenburg, Sweden 2018-08-11
Jinder på Way Out West-scenen 2018!
Jinder sjunger på scenen i Göteborg inför tusentals fans på Way Out West för tre år sedan.
Jinder uppträder inför fullsmockad publik – 2018, som man längtar!
Annons