Josephine Bornebusch

Josephine Bornebusch har under vintern gjort succé med serien Älska mig på Viaplay. Även i Orca står hon för både manus och regi och hela projektet har gått i en rasande fart. Idén pitchades för produktionsbolaget så sent som i början av april, har inspelningsstart nu i maj och vi kommer alltså att få se serien i rutan redan i höst.

Hur hanterar vi relationer i isolering?

Serien beskrivs som följande: ”Ett antal människor som konfronteras med livets svåraste frågor samtidigt som de tvingas att isolera sig. Hur hanterar vi behov av närhet, felaktiga livsval, trasiga relationer, ensamhet, och en mammas sista önskan, utan att vara nära varandra?”. 

Rollfigurerna kommunicerar via telefoner eller webbkameror och något traditionellt filmteam är inte involverat eftersom skådespelarna till stor del filmar sig själva. Det gör också serien coronasäkrad.

Men även om det inte är någon tvekan om varifrån idén vuxit, kretsar handlingen inte kring en pandemi.

– Det handlar om människor i isolering och hur närhet och känslor uttrycks när vi inte kan vara fysiskt nära varandra, säger Josephine Bornebusch till Spoiler Alert.

De har huvudrollerna i Orca

På rollistan finns bland andra Johan Rheborg, Erik Johansson, Alba August, Marie Göranzon och Vera Vitali.

Namnet Orca anspelar både på att orka med, och på det latinska namnet för späckhuggare, vilka anses vara ett av de mest sociala djuren.

Till hösten har även säsong två av Älska mig premiär på Viaplay. Precis som med första omgången har Josephine Bornebusch skrivit manus och regisserat, därtill spelar hon en av huvudrollerna.

Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

LÄS MER:

Älska mig är den nya serien av Josephine Bornebusch – se teasern

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson sjunger i nytt musikdrama

Claudia Galli Concha: Analysera inte din kärleksrelation just nu

Mest läst