Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Julia Dufvenius om tårarna, lasterna och framtidsplanerna

26 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
Hej Julia Dufvenius, skådespelare aktuell med andra säsongen av Heder på Viaplay.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Berätta om den nya säsongen av Heder!

Vi tar ett nytt grepp den här säsongen, och närmar oss frågor om rätt och fel, och om alla står lika inför.Det är aktuella frågor och spännande ämnen i ett underhållande thrillerformat, och jag är väldigt stolt över det. Det är fiktiva fall, men vi har hämtat mycket inspiration från samhället. Sen tycker jag att det visuella har blivit mycket bättre den här säsongen. Jag har aldrig upplevt att jag fått nå så många personer med något som betytt något. Det är många som hört av sig och säger att de känner igen sig och att serien ger hopp.

Ni har ju skapat Heder ihop från början, hur känns det att det blivit en hit?

Det är otroligt kul så klart. Det har varit vårt mål sedan lång tid tillbaka, att vara med och påverka innehåll och bredda den tidigare tunna linjen som kvinnan fått gå på gällande hur man får bete sig.

Har din karriär drabbats av pandemin?

Vi filmade under pandemin med väldig säkerhet, mycket avstånd och små team. De som haft scenproduktioner har varit mest drabbade, men jag är tjänstledig från Dramaten. För mig är det mer att scheman har kastats runt och saker har flyttats på.

Annons

Vad har du för framtidsplaner?

Jag ska fortsätta göra projekt jag har varit med och skapat, jag har flera sådana på gång. Sen hoppas jag på en Heder säsong 3!

Vad har du i din handväska?

Oj, en jävla röra.

Vart reser du nästa gång det går?

Jag har så många drömmar om att resa. Jag längtar efter att resa med min 14-åriga son till London och gå på musikal och teater, han tycker om det. Sen längtar jag efter värmen. Vi har ett hus på Mallorca som vi inte varit i på 1,5 år nu. Samtidigt tänker man på klimatet, så man får vara medveten.

När sa du senast ”vad var det jag sa”?

Det är så jävla förmätet, jag brukar inte säga det. Jag ska fråga min man... Han säger att det var länge sen, jag får medhåll här.

Vilket råd skulle du ge ditt 17-åriga jag?

Jag skulle ge henne rådet att allt är väl. Agera inte på allting, gå inåt. Det kommer bli bra.

Julia Dufvenius

Gör: Skådespelare.

Ålder: 45.

Familj: Maken Christopher Wollter och barnen Tilde och Vide.

Aktuell: Med en ny säsong av Heder.

När ljög du senast, och om vad?

Jag försöker att inte ljuga, men det gör man ju ändå. Jag ljuger nog mest för mig själv, och säger att mina deadlines är tajtare än de är för att inte få bråttom.

Annons

Vad är ditt guilty pleasure?

Hudvård! Jag kan köpa krämer som kostar fruktansvärt mycket. Jag köper hela grejen med rengöring, skrubb och krämer, och letar efter den ultimata hudvården, och den ultimata foundationen. Men den har jag hittat tror jag – Mac Face and body, den är fantastisk.

När grät du senast?

Jag längtar lite efter att gråta. Men jag grät i går för att jag tyckte synd om mig själv som fortfarande inte fått tillbaka lukt och smak sen jag hade corona i april. Jag hade inte så många symptom, jag var mest trött och hade hjärndimma, och så tappade jag lukt och smak. Jag började gråta för att jag saknar att känna doften av mitt barn, sådana saker. Jag kan känna lite, men det är mest helt förvrängda lukter.

Vilket är ditt bästa kulturtips just nu?

Det får bli musik och tv-serier då, det är ju det man kan konsumera. Sen rekommenderar jag att ta promenader, jag tycker man ser arkitektur på ett annat sätt nu, vackra hus ger mig mer än tidigare. Men det är väl att jag längtar efter vackra saker.

Läs mer:

Annons