Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Julia Roberts långa jakt på kärlek – innan hon träffade maken

02 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAnthony Harvey/Shutterstock
Julia Roberts.
Julia Roberts har varit gift med maken Daniel Moder i 19 år, och verkar lyckligare än någonsin.
Men innan hon hittade rätt dejtade skådespelaren loss bland sina Hollywood-kolleger – och var själv en ”runaway bride”.
Annons
6 ikoniska kärlekspar vi minnsBrand logo
6 ikoniska kärlekspar vi minns

Julia Roberts har varit lyckligt gift i 19 år med maken Daniel Moder, men vägen fram dit var lång och brokig, kantad av kända Hollywoodmän.

Efter genombrottet i Pretty woman 1987 dejtade Julia Roberts skådespelaren Liam Neeson. De två var tillsammans i ett år innan de gick skilda vägar, och några år senare hittade Liam kärleken i Natascha Richardsson och gifte sig.

Efter Neeson-romansen dejtade Roberts runt, samtidigt som hon blev drottningen av romantiska komedier. 1991 var hon förlovad med skådespelaren Kiefer Sutherland – men tre dagar före bröllopet gör paret slut och går skilda vägar. Detta är åtta år innan Julia Roberts spelar in den framgångsrika filmen Runaway bride, om en kvinna som lämnar män precis innan hon ska gifta sig.

Annons
Julia Roberts och Kiefer Sutherland.
Julia och Kiefer gjorde slut tre dagar före bröllopet.

Julia Roberts gifter sig med första maken

Efter Kiefer Sutherland ser Julia Roberts ut att hitta kärleken på riktigt, och gifter sig med countryartisten Lyle Lovett i Indiana 1993. Äktenskapet håller dock bara i två år, och 1995 skiljer de sig.

Julia Roberts och Lyle Lovett.
Julia Roberts och Lyle Lovett var gifta i två år.

Från 1998 till 2001 är Julia Roberts tillsammans med skådespelaren Benjamin Bratt, men det är först när Julia Roberts letar sig bortom rampljuset som bitarna äntligen faller på plats.

Annons
Julia Roberts och Benjamin Bratt.
Julia Roberts och Benjamin Bratt var ihop när hon träffade sin make.

Under inspelningen av filmen The Mexican 2000 träffar hon Daniel Moder, som jobbar som kameraman på filminspelningen. Då är Julia fortfarande tillsammans med Benjamin Bratt, och Daniel Moder är gift till en Vera Steimberg.

Varit gift i 19 år med Daniel Moder

Men varken Julia eller Daniel kan förneka sin gnista, och efter att ha lämnat sina respektive partners blir de två tillsammans 2001, och 2002 gifter de sig på den amerikanska nationaldagen, 4 juli, i delstaten New Mexico.

2004 föder Julia parets första barn, ett tvillingpar, och 2007 får de en son till. Julia Roberts och Daniel Moder har nu varit lyckligt gifta i 19 år.

Annons

– Han är verkligen, än i dag, min favoritmänniska. Jag är mer intresserad av vad han har att säga och hans infallsvinklar än någon annans. Vi gillar verkligen, verkligen varandra och trivs i varandras sällskap, sa Julia Roberts när hon gästade Gwyneth Paltrows podcast The goop podcast.

Julia Roberts och Daniel Moder.
Julia Roberts med maken.

Hon minns också hur hon förstod att det skulle bli dem från första gången hon träffade honom.

– Jag tror att det första omvälvande skiftet var att träffa Danny. Det var första gången jag kände att mitt liv aldrig kommer bli detsamma på det mest fantastiska oförklarliga vis.

Annons