Julia Roberts

TT
Se också: Julia Roberts bästa filmlooks genom åren
1:15

Efter reklamen: Se också: Julia Roberts bästa filmlooks genom åren

(1:15)

Slå på ljud

Julia Roberts är en av tidernas mest berömda skådespelare, och har hyllats för sina roller i filmer som Pretty Woman, Ocean's eleven och Notting Hill. Hon har nominerats till flera priser och utmärkelser, och tog 2001 hem en Oscar i kategorin bästa kvinnliga skådespelare för sin insats i Erin Brockovich.

I år syns hon i romantiska komedin Ticket to paradise tillsammans med George Clooney, och i tv-serien Gaslit.

Linus Wahlgren om verkliga relationen till sin kända familj

Därför avstår Julia Roberts skönhetsingrepp

I en intervju med ELLE har Julia Roberts tidigare sagt att hon tagit en stor risk ”med Hollywood-mått mätt” genom att inte göra ett ansiktslyft.

– Det är tråkigt att vi lever i en så panikartad, dysmorfofobisk samtid där kvinnor inte ens får ge sig själva en chans att se hur de skulle se ut som äldre personer. Jag vill ha ett hum om vad jag kommer se ut som innan jag börjar göra rent hus. Jag vill att mina barn ska veta när jag är förbannad, när jag är glad, och när jag är förvirrad. Ens ansikte berättar en historia, och det borde inte vara en berättelse om hur du kör till läkarmottagningen, säger hon i intervjun från 2010.

Malin Gramer allvarligt sjuk – flögs hem till Sverige för vård

Hon fortsätter och säger att det är tråkigt att se hur världen blivit likriktad och utseendefixerad, och att hon inte vill gå med på kraven att kvinnor ska se yngre ut än vad de faktiskt är.

– Har du någonsin plockat upp en bild på dig själv från säg fem år sen, och sagt ”jag uppskattade inte hur bra jag såg ut då, hur hälsosam jag såg ut”? Så nu säger jag, lyssna. Om tio år kommer du tänka att du borde ha uppskattat dig själv mer, säger hon.

Testade botox

Till Access online har Julia Roberts berättat om när hon använde Botox en gång, och att hon inte var nöjd med resultatet.

– Jag testade Botox en gång och jag såg konstant förvånad ut i ett par månader. Det var inte en bra look för mig, sade hon 2012.

Julia Roberts trivdes inte med botoxlooken.

Julia Roberts trivdes inte med botoxlooken.

TT

Samtidigt menar Roberts att hon inte har något emot andra personer som lägger sig under kniven.

– Det handlar om vad som funkar för var och en. Jag vill inte döma någon som inte kan vrida på nacken eller röra sina läppar. Om du vill att din haka ska sitta i pannan som kommer jag inte att döma dig. Om det gör dig lycklig, så kör på.

Se också: Här är skådespelarna som vägrar att jobba ihop
1:25

Efter reklamen: Se också: Här är skådespelarna som vägrar att jobba ihop

(1:25)

Slå på ljud