Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kallades för ”världens vackraste barn” – här är Thylane Blondeau idag

07 okt, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt/Instagram
Kallades för ”världens vackraste barn” – här är Thylane Blondeau, 20, idag
Efter att franska Thylane Blondeau fotats för Jean Paul Gaultier som fyraåring blev hon i flera år därefter omskriven som ”världens vackraste barn” i media. Idag har hon hunnit fylla 20, och jobbar som modell på heltid. Här är Thylane Blondeau idag!
Annons
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

För ett par år sedan skrevs det en hel del om franska Thylane Blondeau, dotter till den franske före detta fotbollsspelaren Patrick Blondeau och skådespelaren Veronika Loubry. I media kallades hon för ”världens vackraste barn”.

Redan som fyraåring gjorde Thylane Blondeau sitt första modelljobb. Då för Jean Paul Gaultier, och det var i samband med det som hon först uppmärksammades i media. När hon var tio fick hon ett modereportage i Vogue, och var då den yngsta någonsin att få det.

Annons

Att hon kallades för världens vackraste barn skapade också debatt, där kritiker menade att Thylane sexualiserades som barn, när hon i så ung ålder bar både smink och kläder som är mer anpassade för vuxna än barn. När hon var 14 mötte hon själv kritiken om att ha börjat börjat arbeta som modell i så ung ålder.

– Kate Moss började som modell när hon var 15, och det var ett tag sen. Så nej, jag är inte för ung. Om du har en bra agentur och människor som tar hand om dig, så är det perfekt, sa hon i en intervju med Teen Vogue 2017.

Annons
Annons

Idag är Thylane Blondeau 20 år

Åren har gått och nu är Thylane Blondeau varken fyra eller tio år. Men modellandet har hållit i sig. Idag är hon 20 år, och modell på heltid. Precis som stora namn som Gigi Hadid, Bella Hadid och Kaia Gerber är hon idag signad hos agenturen IMG.

Under Paris Fashion Week förra veckan gick hon på catwalken för underklädesmärket Etam, och efter showen skrev Thylane glatt på Instagram:

”Tack så mycket för att ni lät mig gå den här otroliga showen! Jag hade så kul”.

Thylane Blondeau på catwalken under Etams visning under Paris Fashion Week förra veckan.
Thylane Blondeau på catwalken under Etams visning under Paris Fashion Week förra veckan.

Hon har genom åren gjort jobb för flera stora varumärken, och frontat omslag på stora modemagasin, bland annat för franska ELLE.

Annons

På Miu Mius visning under Paris Fashion Week

Under Paris Fashion Week såg vi Thylane inte enbart på catwalken, utan också som en av gästerna under Miu Mius visning. Iklädd en svart croppad topp och läderbyxor gjorde hon sällskap med ingen mindre än Alexa Chung.

Thylane Blondeau
Thylane Blondeau poserar vant framför kamerorna innan Miu Mius visning.
Annons