Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisar med svåra allergier – hudvård, laktos och höjder

03 jul, 2020 
AvStina Dahlgren
Kändisarna är precis som oss. Här har vi listat några av Hollywoodstjärnorna som lider av svåra allergier
Annons

Några av dem är allergiska mot gluten och laktos, andra har lite mer ovanliga saker de ej tål. Eller vad sägs om att ens läpp svullnar upp av höjder? Eller att vara allergisk mot alla hudvårdsprodukter och endast kunna använda olivolja i ansiktet?

Hollywoodkändisarna som har svåra allergier

Det som Hollywoodkändisarna på denna lista dock har gemensamt är att de alla har någonting som de är superallergiska mot. Här kan du läsa allt om stjärnorna med svåra allergier:

Ariana Grande – tomater

Ariana Grande i hästsvans och grå klänning med handskar

Popstjärnan fick förra året ställa in några konserter på grund av sin allergi mot tomater.

”Vi upptäckte att jag haft en olycklig reaktion efter att ha ätit tomater och min hals är i princip stängd nu. Känns fortfarande som att jag sväljer kaktusar”, skrev hon då på sin Instagram.

Annons

Emma Stone – hudvårdsprodukter

Emma Stone ler

Skådespelerskan berättade i en intervju med Marie Clair att hon knappt tål några produkter alls i ansiktet. Hon kan endast använda produkter som består av en enda ingrediens.

– Jag har en stor flaska med olivolja på diskbänken. Jag tar det i ansiktet, och luktar som focaccia. Och det är jättesexigt, berättade Emma Stone i intervjun.

Chrissy Teigen – höjder

Chrissy Teigen i turkos klänning

När Chrissy Teigen skulle fira bröllopsdag med sin make John Legend 2019 flög de till Utah. Uppe i luften svullnade Chrissy Teigens läpp upp och det visade sig senare vara angioödem. Det är ett anfall man får som kan utlösas av olika saker, stress, allergier, hård fysisk träning, läkemedel, eller som i det här fallet – höjder.

Annons

Olika ställen på kroppen kan svullna upp och det håller oftast i sig i några dagar innan det lägger sig.

”Visste du att angioödem kan triggas igång av höjdsjuka? Lär mig något nytt varje dag! Min läpp håller på att explodera” skrev modellen på Twitter och la upp en bild på de svullna läpparna.

Demi Lovato – hundar och katter

Demi Lovato med bakåtslickat hår och stora örhängen

Demi Lovato är inte allergisk mot alla pälsdjur, men mot hundar och framför allt katter. Det räcker att sångerskan är i samma rum som en person som har katt för att hon ska känna av andningssvårigheterna.

– Jag kan vara i samma rum som en person och bara ”har du katt?” och de svarar ”ja, hur visste du det?” har hon berättat för BuzzFeed.

Annons

Miley Cyrus – gluten och laktos

Miley Cyrus i hockeyfrilla

När Miley Cyrus 2012 fick mycket kritik för att hon hade gått ned i vikt berättade hon om sin allergi mot gluten och laktos som gör att hon tvingas välja bort många livsmedel.

Kerry Washington – dödlig matallergi

Kerry Washington ler

Skådespelerskan har aldrig specificerat exakt vad hon är allergisk mot, men berättade för E!News att hon alltid har en adrenalinspruta med sig redo att användas vid allergiska reaktioner.

Annons

– Om jag äter vissa saker kan det sluta med att jag dör, sa hon till sajten.

Jessica Alba – hårprodukter

Jessica Alba med lockigt hår

– Jag har haft flera allvarliga reaktioner på helt vanliga hårprodukter som alla använder, berättade skådespelerskan i en intervju med The cut.

Vid flera tillfällen har Jessica Alba fått åka in akut till sjukhuset på grund av allergiska reaktioner. Numera använder hon bara snälla produkter som hon vet att hon klarar av.

Zendaya – antibiotika

Zendaya i vit genomskinlig topp

Kvällen innan MET-galan 2017 fick Zendaya utslag på hela kroppen och tvingades uppsöka läkarvård.

Annons

– Doktorn lyckades hitta att jag hade fått en allergisk reaktion av antibiotika jag tog för min infektion i halsen, berättade stjärnan för sajten J-14.

Margot Robbie – äggvita

Margot Robbie ler och har utsläppt hår

När Margot Robbie spelade in Harley Quinn-filmen Birds of Prey upptäckte hon att hon var allergisk mot äggvita. Dock endast de ägg som kommer från höns, så när hon under inspelningarna skulle sluka en mängd äggmackor fick produktionen byta ut vanliga ägg mot ägg från ankor.

Nicole Kidman – jordgubbar

Nicole Kidman ler och har utsläppt blont hår

Skådespelerskan Nicole Kidman kan äta allt förutom jordgubbar.

Annons

– Så egentligen är jag allergisk mot min mans låt, har hon sagt till tidningen Parade, och syftar på Keith Urbans låt Both still young där han sjunger om en jordgubbs-flicka.

Justin Bieber – gluten

JUSTIN BIEBER

”Det här är den värsta dagen någonsin” ska sångaren ha skrivit på Instagram story enligt Us Weekly.

Justin Bieber hade då nyligen fått veta att han inte längre kunde äta gluten. Dock verkade han ha upptäckt att det mesta går att ersätta då han samtidigt la upp en bild på en glutenfri öl.

Foto: TT, Instagram, Twitter

LÄS MER:

Annons