Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisarna: Det här har våra barn med särskilda behov lärt oss

07 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sylvester Stallone, Colin Farrell och Grey's anatomy-stjärnan Caterina Scorsone är några av alla kändisar som har barn med särskilda behov.
Här är stjärnornas inspirerande ord om sina älskade barn!
Annons
6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspårBrand logo
6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspår

Toni Braxton

Världskända artisten Toni Braxton fick sitt andra barn, sonen Diezel, 2003. Han var tre år gammal när han diagnostiserades med autism. Toni Braxton engagerade sig genast i sonens diagnos, och har sett till att ha fått anpassad utbildning och möjlighet till utveckling. Idag är Diezel en framgångsrik modell.

Tony Braxton och sonen Diezel.

Sylvester Stallone

Skådespelaren Sylvester Stallones andra barn Seargeoh, född 1979, diagnostiserades ung med autism. Som bebis är han med som Rockys nyfödda son i Rocky 2.

Annons

– Vi måste acceptera Seorgeoh som han är och förstå att hans sätt bara är tystare och mer reserverat, har Stallone sagt om lärdomarna från att uppfostra sonen.

Sylvester Stallone, Seargeoh Stallone och skådespelaren Talia Shire i Rocky 2.

Caterina Scorsone

Grey's anatomy-skådespelaren Caterina Scorsone, som spelar Derek Shepards syster Amelia i serien, födde dottern Paloma 2016. Att Paloma, som kallas Pippa, har Downs syndrom har gjort att Caterina varit engagerad i att öka kunskaperna kring diagnosen på sociala medier. I intervjuer står hon upp för sin dotter och hyllar henne.

– Pippa är annorlunda. Det är du och jag också. Pippa har behov som är specifika till hur hennes kropp är skapad. Jag har behov som är specifika för hur min kropp är skapad. Det har vi alla, har Scorsone sagt.

Annons

Skådespelaren har sagt att hon i början kände sig rädd eftersom hon inte visste något om Downs syndrom, men att hon senare kände att Paloma tände en gnista i henne och familjen.

Katie Price

Glamourmodellen Katie Price har sonen Harvey, nu 20, som blivit en egen profil i brittisk media. Harvey är blind, och är diagnostiserad med autism och Prader-Willi-syndromet. Det sistnämnda gör att man inte känner när man är mätt, och kan fortsätta äta, något som gör att de drabbade ofta får diabetes typ 2 och fetma. Katie Price hyllar ofta sin äldsta son på sociala medier, och berättar öppet om hans utmaningar för att sprida kunskap.

”Jag har sett dig växa upp till en stilig man. Min Harvey-björn jag älskar dig, och jag skulle inte ändra något med dig för allt i världen.”

Katie Price och sonen Harvey ute på promenad.

John McGinley

Scrubs-stjärnan John McGinleys son Max har Downs syndrom, och som den involverade pappan John vill vara har han varit noga med att sprida kunskap om diagnosen. 2011 prisades han för sitt arbete för personer med Downs syndrom och mentala funktionsvariationer. I intervjuer har han berättat hur det är att vara pappa till ett barn med särskilda behov.

Annons

– De första månaderna kändes det som att vi hade blivit slagna i huvudet med någon slags kosmisk hammare. Men förr eller senare måste man göra något, säger han.

Colin Farrell

Hollywood-stjärnan Colin Farrells förstfödde son James, har den medfödda sjukdomen Angelman syndrome, som gör att han rör sig ryckigt och inte har full kontroll över sina kroppsrörelser. För att hjälpa sin son och andra med samma syndrom har Farrell engagerat sig i Stiftelsen för Angelman syndrom. Han har sagt:

– När du är förälder till ett barn med särskilda behov, så är det viktigt att du känner att du inte är ensam.

Colin Farrell med sonen James 2011.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons