Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Feministagalan 2023: Kändisarnas förväntningar på röda mattan

12 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografAnna Hållams
För andra året i rad delar Femina ut priset Årets Feminsta där modiga och inspirerande röster prisas.
Vi har träffat kändisar, kulturpersonligheter och näringslivsprofiler på röda mattan inför den fullspäckade kvällen.
– Fantastiskt kul att vara här. Jättekul att det blev ett så här stor evenemang, säger en av förra årets pristagare Melinda Jacobs till Femina.
Annons
Feminista - kändisarna på röda mattanBrand logo
Feminista - kändisarna på röda mattan

För andra året i rad delar Femina ut priset Årets Feminsta där modiga och inspirerande röster prisas, och för första året någonsin hålls galan med samma namn där pristagarna hyllas.

På röda mattan tar vi tempen på gästernas förväntningar inför den härliga kvällen.

Camilla Thulin

– Jag vet faktiskt inte vad jag har för förväntningar på kvällen. Vi får se, jag har ingen aning. Det enda jag vet är att fantastiska kvinnor ska hyllas! Efva Attling fick ett pris förra året och hon är ju värd allting. Det är en makalöst fin kvinna, säger Thulin till Femina.

Annons

Soraya Lavasani

– Det känns jättebra att vara här. Direkt när jag fick inbjudan kände jag att ”jag vill jättegärna komma hit”, eftersom det är viktigt att uppmärksamma kvinnor som gör skillnad och som vågar göra sina röster hörda.

Melinda Jacobs

Melinda anländer på röda mattan i sällskap av yngsta dottern Izadora.

– Fantastiskt kul att vara här. Jättekul att det blev ett så här stor evenemang! Jag ser fram emot att få mingla och snacka med massa starka och intelligenta kvinnor.

Annons

Många starka och inspirerande kvinnor ska hyllas i kväll. Har du själv någon kvinnlig förebild som varit viktig för dig?

– Jag har inspirerats av kvinnor sedan jag var väldigt liten. Jag minns hur jag som barn hade förebilder och tänkte ”så där vill jag bli när jag blir stor” och sedan har jag försökt efterleva det, säger Melinda Jacobs till Femina.

Efva Attling

Efva Attling berättar att hon bär klänning och skor från &Other stories. Smyckena har hon givetvis designat själv.

Annons

– Det ska bli härligt att träffa andra feministor i kväll tycker jag. Jag har min partybulle i håret, för man vet aldrig när det bli party.

Jenny Alversjö

– Det här känns helt fantastiskt. Det är ett otrolig event, Årets Feminsta, både värt att uppmärksammas och firas. Det här är ju kvinnor som ofta kämpat i motvind. Då behöver man ju det här stödet och det är många här inne som är värda att hyllas., säger Alversjö med ett stort leende på läpparna.

Zeina Mourtada

– Ja, jag är så taggad över att vara här. Jag älskar temat där kvinnligt mod och briljans hyllas. Det är så många fantastiska kvinnor här. Jag längtar efter att få se vilka som ska upp på scenen.

Annons

Sanna Lundell

– Det känns underbart att vara här. Det är en så vacker plats och det är sommar.

Vi är här i kväll för att lyfta många inspirerande kvinnor. Har du själv någon kvinnlig förebild som varit viktig för dig?

– I stort sett hela den kvinnliga delen av min släkt, det var som ett matriarkat där jag växte upp i Jämtland, min mamma och hennes systrar har varit en stor inspirationskälla för mig, förklarar Sanna för Femina.

Frida Boisen

– Jag har stora förväntningar på kvällen. Jag tycker att Femina, som jag älskar, har tagit såna stormkliv för att göra avtryck i Sverige. Genom att lyfta kvinnor, lyfta så viktiga och relevanta berättelser. Att få fira det i kväll… ja, jag ryser., säger Frida och börjar skämtsamt dra upp byxbenet för att visa oss.

Annons

Kim Persson

– Det känns jättespännande att vara här i kväll. Jag går aldrig bort ensam, aldrig, så det är en utmaning för mig att komma hit. Men jag ser fram emot det.

Johanna Lind Bagge

– Jag tycker den här kvällen känns alldeles fantastisk. Det är så viktigt med såna här kvällar där man hyllar systerskap. Litet som stort. Vi behöver det, alla tillsammans behöver vi det.

Annons

Josefine Sundström

– Det känns jätteroligt och spännande att vara här. Jag tänkte att det skulle vara en liten middag, men det är ju så mycket folk och så mycket vimmel. Jättehärligt!

Årets Feminista är en utmärkelse som delas ut av Sveriges största livsstilsmagasin Femina för att hylla kvinnor som under året visat mod, briljans och inspiration, i samarbete med:

Annons