Melinda Jacobs om första bebistiden och bröllopsplanerna

12 jun, 2023 
AvStina Meyerson
AvEbba S. Dahlman
FotografAnna Hållams/TT
Melinda Jacobs
Husbygge, bröllopsplaner – och bebis.
Ja, den senaste tiden har varit långt ifrån händelselös för Melinda Jacobs och Martin ”E-type” Eriksson.
I en intervju med Femina berättar Melinda Jacobs om den hektiska tiden, om vikten av kvinnliga förebilder – och om hur Martin ”E-type” Eriksson är som pappa.
Annons
Feminista - Årets röst: Nilla FischerBrand logo
Feminista - Årets röst: Nilla Fischer

Det var i januari 2023 som familjehemsmamman och eldsjälen Melinda Jacobs fick sin sjunde bebis och sitt fjärde biologiska barn, ihop med artisten Martin ”E-type” Eriksson.

Parets gemensamma dotter fick namnet Izadora Elisabeth Esmeralda. Elisabeth efter Martins mamma som gick bort i cancer och Esmeralda efter ”Lilla hjärtat” som Melinda var fostermor till, innan hon tragiskt avled.

Melinda Jacobs om bebistiden med Martin ”E-type” Eriksson

När Femina möter Melinda på röda mattan, under Feminas gala Årets Feminista 2023, är Izadora i hennes famn. Någonting som Melinda konstaterar att dottern numera i princip alltid är.

”Intensiv” är minst sagt ledordet för den första bebistiden, berättar Melinda.

Annons

– Hon är med mig överallt. Och jag jobbar, vi planerar bröllop och vi bygger om hus. Så det har varit intensivt, men väldigt härligt.

Melinda Jacobs: Så är Martin ”E-type” Eriksson som pappa

Emellertid finns det nog få som är mer vana vid familjeliv och att ha hand om bebisar, än Melinda själv. Fästmannen och blivande maken Martin är däremot förstagångsförälder.

När Femina frågar Melinda om hur artisten är i sin nya fadersroll är det bara lovord från Melindas sida.

– Marin är fantastisk som pappa. Han är otroligt kärleksfull. Orolig, ömmande, försiktig och omhändertagande.

Melinda Jacobs om bröllopet med Martin ”E-type” Eriksson

Eftersom paret nu har flera rejäla järn i elden – och en bebis på det hela – stundar en fullspäckad sommar, även om lite ledighet har gått att klämma in.

– Sommaren kommer ju bestå av flytt och att planera det sista inför bröllopet. Och sen blir det lite semester på Gotland faktiskt, berättar Melinda.

Melinda Jacobs Feminista

Melinda Jacobs om förebilder och föräldrarskap

På Årets Feminista deltar Melinda som prisutdelare. Sju inspirerande kvinnor hyllas för sitt mod och sitt engagemang under kvällen och Melinda delar, passande nog, ut utmärkelsen Årets röst till fotbollsproffset Nilla Fischer.

Annons

För Melinda själv har det varit mycket viktigt med kvinnliga förebilder genom hela livet.

– Jag har inspirerats av kvinnor sedan jag var väldigt liten. Jag minns hur jag som barn hade förebilder och tänkte att ”så där vill jag bli när jag blir stor”. Och så har jag verkligen försökt att efterleva det.

Hon vill också vara ett föredöme för sina döttrar och kunna prata om hur det är att vara kvinna i det här samhället.

– Det är ju superviktigt. Jag tänker framförallt på hur jag upplevs som kvinna inför mina barn; vad jag har för värderingar och moral.

Årets Feminista anordnades i stolt samarbete med:

Annons