Slå på ljud

Sajten Memmo har blivit ett allt större fenomen sedan starten 2019, och i jul är det nog fler än någonsin som får en hälsning från en favoritkändis i julklapp.

Det är nämligen det sajten går ut på – att man till varierande pris kan köpa en kortare videohälsning från olika välkända profiler. Vad man vill att profilerna ska säga bestämmer man själv i ett kort meddelande när man gör beställningen.

När sajten lanserades var det många som reagerade på vilka kändisar det var som kunde tänka sig att sälja hälsningar, men under 2020 har utbudet exploderat – kanske inte minst på grund av coronapandemin, där många med yrken i underhållnings– eller föreläsningsbranschen fått sin inkomst strypt.

Men vilka är de mest populära då? Högst upp på listan är Hollywoodfrun Maria Montazami. För 500 kronor kan man få ett videomeddelande från den älskvärda tv-profilen. Tvåa är fotbollsikonen Glenn Hysén, och på tredjeplats hittar man Edward Blom. Även jultomten har letat sig in på topplistan – gissningsvis är det många som vill skicka en rolig julhälsning till personer de inte kan träffa i jul.

De är dyrast och billigast på Memmo

Det råder dock stora prisskillnader på de olika personerna man kan köpa videohälsningar ifrån. Många har lagt sig kring 400-500 kronor, men medan förra årets julvärd Marianne Mörck bara kostar 300 kronor, så tar fotbollshjälten Tomas Brolin 2000 kronor betalt för en hälsning. Allra billigast på sajten är Robinson-profilen Jani Jokinen som gärna gör en hälsning för 30 kronor. Vill man ha den dyraste – Carol Baskin från Tiger king – så måste man däremot betala 4000 kronor.

Gustav Lundberg Toresson är vd och medgrundare av Memmo, och menar att man ser en skillnad till julen.

– Vanligtvis är kategorierna ‘födelsedag’, ‘pepp’ och ‘inbjudan’ mest populära, men just nu får vi absolut flest förfrågningar om ‘julhälsningar’. Det kan vara allt ifrån mer generella hälsningar, julsånger och tips på julrim från kändisarna, till virtuella tomtebesök från de fantastiska jultomtar vi har på Memmooch från mer otippade jultomtar såsom Maria Montazami och Gunilla Persson som även de ställer upp.

Mest populära svenska kändisarna på Memmo just nu:

1. Maria Montazami – 500 kronor
2. Glenn Hysén – 400 kronor
3. Edward Blom – 500 kronor
4. Jultomten – 300 kronor
5. Marianne Mörck – 300 kronor

Läs mer:

Så lever Tomten är far till alla barnen-skådisarna idag

Prinsessan Charlotte lik drottning Elizabeth – folkets reaktion på bilden

Ernst Kirchsteigers oväntade förvandling i tv: ”Lite skön”