Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisarna som trotsar gamla skönhetsideal

03 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det är lätt att fastna i samhällets åldersfixering och känna att man borde se yngre ut än man är.
Då kan det vara skönt att inspireras av Hollywood-stjärnorna som inte låter sig styras av gamla skönhetsideal eller definieras av sin ålder.
Annons
10 kändisar som vägrar plastikoperationBrand logo
10 kändisar som vägrar plastikoperation

Andie MacDowell

Att grått hår är snyggt på kvinnor vet vi vid det här laget – det blir allt vanligare att kvinnor slutar färga håret och omfamnar sitt gråa hår. Men ändå har det väckt stor uppmärksamhet när Maid-skådespelaren Andie MacDowell gått på röda mattan med sitt vackra gråa svall.

Annons

Men hon har också kritiserats. I en intervju fick Andie frågan om hur det kändes att ”bli äldre och förlora sin skönhet”.

– Jag kunde inte tro det. Jag sa till henne att jag inte känner det som att jag förlorar min skönhet, det är bara en annan sorts skönhet. Åldrande handlar inte om att förlora skönhet. Jag måste säga att jag aldrig känt mig vackrare.

Drew Barrymore

Drew Barrymore vill inte kämpa emot sitt åldrande, utan snarare acceptera den och vara ett gott exempel för sina döttrar. Hon väljer bort botox och ingrepp.

Annons

– Jag är nu mer beslutsam än någonsin att visa mina döttrar att det är en lyx att åldras. Om vi har tur kommer vi alla att åldras. Jag vill bara att de ska vara trygga i vilka de är och inte hur de ser ut.

Dolly Parton

76-åriga countrysångerskan Dolly Parton har alltid gjort saker på sitt eget sätt, och vägrar låta sin ålder definiera henne eller hennes livsval.

– Jag känner mig inte gammal. Jag minns att jag var på en bra plats i mitt liv när jag var 35, och jag minns att jag då tänkte: ”Det här är en bra tid i mitt liv”. Så jag väljer att tänka att jag är 35 hela tiden i mitt huvud. Det spelar ingen roll vad siffrorna säger.

Annons

Reese Witherspoon

Framgångsrika skådespelaren och filmbransch-mogulen Reese Witherspoon har insett vilka fördelar det kommer med att bli äldre, och att hon blivit mer bekväm i sig själv.

– Jag har varit på den här planeten i 43 år, och jag känner inte på samma sätt som jag gjorde när jag var 25. Jag hade inte samma saker att säga. Jag är 43 och har massor av erfarenheter, och jag kan prata med eftertanke kring förändringarna jag vill se i världen. Jag känner att jag förtjänat mina gråa hårstrån och fina linjer. Jag gillar dem. Jag föredrar verkligen 43 mot 25.

Annons

Christy Turlington

Forna supermodellen Christy Turlington vill inte anpassa sig till skönhetsideal där man inte får ha några rynkor som äldre. Hon kämpar istället för att gilla sina rynkor.

– Alla är så fokuserade på anti-aging, men jag vill inte se yngre ut än jag är. Våra ansikten är kartan över våra liv, och ju mer som finns där desto bättre.

Viola Davis

Oscarsbelönade skådespelaren Viola Davis menar att folk fokuserar på det negativa med att åldras, snarare än vad som är bra.

– Jag är väldigt stolt över att vara 52 år. Jag menar det. Folk nämner alltid alla negativa saker med att åldras, de nämner aldrig den gaska fina saken som hände när man växer i sin egen hud.

Källa: Brightside.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons