Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisarnas reaktioner på osäkra USA-valet: ”Djupt andetag”

04 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT
Under det amerikanska presidentvalet är det minst sagt många kändisar som har engagerat sig för de olika kandidaterna, och uppmuntrat sina fans att rösta.
Efter valnattens osäkra resultat, där det ser ut att kunna dröja dagar innan man vet vem som vunnit, är det nu många stjärnor som har reagerat.
”Ta ett djupt andetag folk. Kom ihåg den röda illusionen. Vi kommer inte veta de viktiga staterna i kväll”, skrev Mark Ruffalo på Twitter.
Annons
5 First Ladys vi minnsBrand logo
5 First Ladys vi minns

Det amerikanska presidentvalet engagerar människor över hela världen, men inte minst de som bor i USA. Under valkampanjen har stjärnor som Bruce Springsteen, Lady Gaga och Jon Bon Jovi alla gått ut och stöttat Joe Biden på hans kampanjmöten, medan Donald Trump har fått stöd av Kid Rock och rapparen Lil' Pump.

Men när valresultatet började sippra in på onsdagsmorgonen svensk tid stod det klart att det kommer hänga på de stora mängderna poströster att avgöra presidentvalet, något som kan ta dagar.

Den emotionella karusellen har fått många kändisar att gå ut och ventilera på sociala medier.

Oscarsbelönade skådespelerskan Charlize Theron vill inte att Trump ska bli omvald, men väljer att fokusera på att den första transpersonen någonsin har valts in i senaten.

”Vi är alla en hög av ångest nu, men vi kan i alla fall fira den här fantastiska nyheten”, skriver Charlize Theron på Twitter.

Avengers-skådespelaren Mark Ruffalo har varit en högljudd motståndare till Trump, och använt sina plattformar för att få folk att rösta på Biden i stället. Han vill nu lugna sina följare och få dem att lita på att valet inte är avgjort än.

Annons

”Ta ett djupt andetag folk. Kom ihåg den röda illusionen. Vi kommer inte veta de viktiga staterna i kväll”, skrev Mark Ruffalo på Twitter.

Kändisarnas ilska mot Trump

Talkshow-programledaren Jimmy Kimmel reagerade på att Donald Trump anklagade Joe Biden för att ha stulit valet.

”En man som inte ens har förlorat valet, hävdar att valet har blivit stulet”, skriver Kimmel.

Skådespelaren John Cusack, känd från filmer som Serendipity och 2012, tycker att Trump är galen.

”Trump vill sluta räkna röster – han menar att lagliga röster är olagliga för att han bestämmer det – strunt – allt som kommer ur hans mun är en lögn. Han har ingen makt att personligen bestämma om folks röster ska räknas – det är skyddat. Han är galen, vi kommer vinna”, skriver Cusack på Twitter.

Bland de som stöttat demokraterna och Joe Biden på sociala medier fram till valet finns också Ariana Grande, Beyoncé och Taylor Swift.

Läs mer:

Annons