kollage på demi moore, barbra streisand och chrissy tiegen
Slå på ljud

Allt sedan Anne Hathaway avslöjade att hon kallats för fel namn under hela sin karriär har vi grubblat och grubblat på vilka fler stjärnor där ute som kan tänkas vara lite (läs: mycket!) missnöjda med hur vi benämner dem.

Här är en lista på hela 17 storstjärnor vars namn i vart fall vi uttalat helt galet alldeles för länge.

Rihanna

För att vara lite schyrra startar vi med en enkel som alla fans såklart redan kan: sångerskan Rihannas namn ska uttalas Ree-an-uh med ett tyst ’h’. Alltså inte Ri-hanna eller liknande.

Uppvärmd nu? Bra! Då går vi vidare.

Chrissy Teigen

Modellens namn läses Chris-ee Tie-gen. Tänk ”tie” snare än ”tea” och du är på rätt spär.

Ariana Grande

Sångerskans familj uttalar hennes namn Are-ee-ana Gran-dee, alltså med ett ’i’-ljud snarare än ett ’e’-ljud på slutet.

Chloë Sevigny

Skådespelerskan tillika stilikonens namn ska läsas Klo-ee Sev-uh-nee. De två små prickarna över sista bokstaven i hennes förnamn indikerar att namnet ska rimma på ”see”.

Cara Delevingne

Modellen och skådespelerskans förnamn är inga konstigheter, Ka-rah. Men hennes efternamn ska läsas Del-eh-vin.

Emily Ratajkowski

Supermodellens uttal på namnet lyder Em-uh-lee Rat-uh-cow-ski. Bokstaven ’j’ i efternamnet är tyst och ’kow’ läses som engelskans ord för kossa, ’cow’.

Camila Cabello

Sångerskan med latinska rötter har ett namn som uttalas därefter: Cam-ee-la Cab-ayo. De två ’l’ i hennes efternamn bildar ett ’j’-ljud.

Charlize Theron

Korrekt uttal på skådisens namn är Shar-lees Thair-en. Tips är att tänka ”lease” och ”hair” snarare än ”jeez” och ”there”.

Amanda Seyfried

Amanda är ju inget ovanligt namn, men om det ska uttalas på aktrisens modersmål engelska så är det Uh-man-duh som gäller. Vad efternamnet beträffar så låter det som Sigh-fred, inte Say-freed som många gärna säger.

Lupita Nyong'o

Hon blev namnet på allas läppar i och med storfilmen 12 Years a Slave, men sa vi rätt? Loo-pita Nee-yong-oh ska det vara och ingenting annat.

Barbra Streisand

Barb-rah, inte Bar-bar-a. Och Strei-sand, inte Strei-zand. Uttalet är så pass viktigt för sångerskan att hon till och med fått Apple att ändra det i sin röststyrda tjänst Siri. Fniss!

Martin Scorsese

Stjärnregissörens namn ska uttalas Scor-seh-see, inte Scor-sey-see som många av oss nog med handen på hjärtat gör.

Isla Fisher

Nej, ’s’ ska inte uttalas i den här skådisens förnamn som ju lyder Eye-luh. Efternamnet uttalas Fish-ur, snarare än Fish-er.

Joaquin Phoenix

Walking the Line-skådisens förnamn må se ut som en variant på Joakim, men det uttalas Wah-keen. Efternamnet läses Fee-niks.

Demi Moore

Denna skådisens namn känns ju rätt enkelt att få rätt, men faktum är att hon heter Duh-mee, inte De-mi. Moore låter däremot som förväntat, Mor.

Ewan McGregor

Denna är lite knepig så häng med nu: Yoo-uhn Muh-Greh-gur. Alltså inte Ev-an Mack-Gre-gor som vi trott.

Prinsessan Eugenie

Den brittiska prinsessan har i egna ord förklarat att hennes namn uttalas likt meningen ”use your knees”, alltså Yoo-juh-nee.

Källa: Good Housekeeping

LÄS MER:

Tatueringen som alla ångrar – tatueraren avslöjar

Peg Parnevik om namnbytet – det heter hon egentligen

Här är Helena Segers strategi – för att hålla sig hemlig