Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisparen som tagit sig igenom otrohetsaffärer

02 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
”Det som inte dödar gör dig starkare” är ett klassiskt talesätt – som de här kändisparen visar stämmer.
Här är åtta stjärnpar som gått igenom en kris efter otrohetsaffärer, men klarat sig ut på andra sidan utan att göra slut.
Annons
Experten: Så går du vidare efter otrohetBrand logo
Experten: Så går du vidare efter otrohet

Christer och Birgitta Sjögren

Christer och Birgitta Sjögren.

I början av 1990-talet hade Christer Sjögren en otrohetsaffär med Lotta på Liseberg-programledaren Lotta Engberg, som gjorde att han och hustrun Birgitta flyttade isär, och att Lotta skilde sig från sin make. I sin självbiografi Får jag lov berättar Christer Sjögren om den dramatiska tiden.

Annons

”I dag är jag är inte stolt över mina lögner. Men då var förälskelsen så stark att jag inte drog mig för att både bedra min hustru och ljuga. Birgitta förstod väl att något var lurt och 31 januari när jag just hade ha en spelning med Lotta ställde Birgitta en rak fråga: 'Vad håller du på med?' Birgitta spände ögonen i mig och tog ett steg närmare. 'Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!' Jag stod tyst och skamsen, tryckt mot väggen. Vilken mes jag varit som inte varit ärlig mot Birgitta. Det är ju illa nog att vara otrogen, men alla dessa lögner som jag hittat på”, skriver han i boken.

Efter en period hittade Christer och Birgitta tillbaka till varandra – de skilde sig aldrig, och är i dag fortfarande gifta.

Maria och Kamran Montazami

Maria och Kamran Montazami.

Svenska Hollywoodfruar-profilen Maria Montazami och maken Kamran har varit gifta länge, och har en lycklig relation. Men när paret hade en svacka i relationen var de båda otrogna på varsitt håll, något de nu har gått vidare ifrån.

Annons

– Det var så fjantigt och dumt och betydde ingenting. Vi har varit tillsammans i så många år så det där är det sista vi vill tänka på eller bry oss om. Men jag tycker det var ganska modigt av oss att vara ärliga mot varandra, har Maria Montazami berättat för Aftonbladet.

Robert och Lotta Gustafsson

Robert och Lotta Gustafsson.

Robert Gustafsson har varit gift med hustrun Lotta i 34 år, men det har inte alltid varit ett problemfritt äktenskap. I sin självbiografi Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson att hustrun först föll för en annan man, något som gjorde att komikern också träffade flera andra. När han i mitten av 90-talet förälskade sig i en yngre kvinna ställde frun ett ultimatum, och när Robert tvingades välja var valet enkelt – det var Lotta som var hans livs stora kärlek.

Annons

Inför skrivandet av boken fick komikern tillåtelse av frun att skriva om deras kriser.

– Vi är överens om det som berättas. Det går ju inte att skriva lite grann. Man måste vara ärlig och öppen. Jag har läst andra biografier och tycker ofta att man hade velat veta mer om personen bakom, sa han vid lansering.

Sven och Mona Tumba

Sven och Mona Tumba.

Mona Tumba var gift med svenska sportlegendaren Sven Tumba – den enda svensk som vunnit SM-guld i både hockey och fotboll. Han var både ikonisk ishockeyspelare och fotbollsspelare, och ägnade sig dessutom åt golf. Paret gifte sig 1960 och fick fyra söner tillsammans, men äktenskapet var kantat av problem. I samband med att hon släppte självbiografin Mona Tumba: Min sanning berättade Mona om makens otrohet under årens lopp. Samtidigt var han en bra make när han väl var hemma, menar Mona.

Annons

– När han var hemma så var det så roligt och mysigt, och han var så kärleksfull. Han var otrolig med barn. Att han var borta så ofta var nog det som räddade vårt äktenskap. Det sa jag till honom, ”hade du varit hemma och jobbat hela tiden, och jobbat mellan nio och fem, då hade vi aldrig varit gifta”. Han var så påhittig och hittade på knäppa saker, säger Mona Tumba om Sven, som gick bort 2011.

Bill och Hillary Clinton

Bill och Hillary Cinton.

Det här är en av världens mest omtalade otrohetsaffärer. Den amerikanska presidenten Bill Clinton ertappades med sin otrohet med 22-åriga praktikanten Monica Lewinsky. Även när otrohetsskandalen gjorde att presidenten ställdes inför riksrätt så stod hans hustru Hillary Clinton hela tiden på hans sida. 2016 berättade Hillary att det var en jobbig period att gå igenom.

Annons

– Det var väldigt tufft. Det var smärtsamt.

Beyoncé och Jay-Z

Beyoncé och Jay-Z.

Musikbranschens stora it-par har varit tillsammans sedan början av 2000-talet och har tre barn tillsammans. Efter att Beyoncés syster Solange attackerat Jay-Z i en hiss 2014 började det gå rykten om familjebråk, och Beyoncés album Lemonade 2016 gjorde att många såg otroheten som bekräftad. Det var först 2017 som Jay-Z själv kommenterade det hela, och i en intervju sa:

– Det svåraste som finns är att se smärtan som man själv har orsakat i någons ansikte, och sedan behöva hantera det.

Annons

Ozzy och Sharon Osbourne

Ozzy och Sharon Osbourne.

Ozzy och Sharon Osbourne har varit gifta sedan 1982, och under det långa äktenskapet har flertalet otrohetsaffärer varit nära att bryta upp paret. 2017 berättade Sharon om de tuffa utmaningarna med Ozzys otrohetsaffärer.

– Det var inte bara en kvinna, det var sex stycken. Han hade kvinnor i olika länder, har Sharon sagt.

Ozzy har också gått på rehab för sexmissbruk.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons