Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Karl Fredrik om mammans reaktion när han kom ut: “Ledsen och chockad”

01 nov, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
kARL fredrik på österlen - om att komma ut som 18åring.
Som 18-åring valde han att komma ut som homosexuell för sin mamma, som i sin tur blev allt annat än glad.
Annons
TV: 5 kändisar som fått barnbarn tidigtBrand logo
TV: 5 kändisar som fått barnbarn tidigt

Allas vår blomsterman Karl Fredrik Gustafsson, 35, har de senaste åren gjort succé med TV4:s program Karl Fredrik på Österlen. I det mysiga programmet får vi se Karl Fredrik och hans kära fästman Petter Kjellén i deras hem på gården Eklaholm i skånska Österlen, i vilken de även driver en trädgårds- och inredningsbutik. Tillsammans med hunden Hamlet och katterna Leopold och JC lever de ett blommigt och ljuvligt landetliv.

Karl Fredrik om att komma ut

Men allt är inte blommor och buketter i Karl Fredriks liv. I en ny intervju med Aftonbladet gör han klart att hans mamma under hans tonår reagerade starkt när han kom ut som homosexuell.

– Jag tänkte att när jag blir 18 år och myndig, då får man ansvara för sitt eget liv. Så när jag och mamma stod och väntade på bussen och hon skulle till jobbet och jag till gymnasiet så sa jag ”mamma, kan jag berätta allt för dig?”. Hon sa ”ja, vad är det nu då?”. Då sa jag att jag var homosexuell. Hon blev ledsen och bestört och kanske chockad. Det blev känslosamt, berättar tv-profilen i Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Saken är att jag var åtta veckor för tidigt född och jag höll på att dö. Då rekommenderade läkarna min mamma och pappa att dra tillbaka födelseannonsen för de visste inte om jag skulle överleva natten. Med det i minnet så sa mamma något i stil med ”du höll på att dö när du var för tidigt född och nu ska du dö i någon hemsk sjukdom”. Hon levde väl kvar i någon hiv- och aidsskräck. Det var kanske inte den roligaste reaktionen att få.

Mammans ord: Börja med kvinnor

I podcasten Gott snack berättade Karl Fredrik nyligen att han under det sista året på gymnasiet bodde tillsammans med en kompis eftersom han inte kände för att ”bo med de här människorna”.

– Så jag bodde inne i stan med min kompis Dolly under det sista året på gymnasiet, jag var telefonförsäljare på kvällarna för att vi skulle kunna betala hyran, säger han i podcasten och fortsätter:

– När jag och Gustav, min första kille som jag bodde med, när vi gjorde slut. Då sa mamma att det var den bästa 50-årspresenten hon fått. Och när jag och Mathias separerade efter att ha köpt ett hus i Västerås, det var innan Petter, då säger mamma ”Ja äntligen kan du börja med kvinnor igen”.

”Det var absolut en jobbig period”

Trots att relationen mellan Karl Fredrik och hans mor varit aningen ansträng under åren är den idag god.

– Hon tycker mycket om Petter så jag tror att hon har accepterat det. Det har fått mogna fram i henne också. I början var det jobbigt och svårt, jag flyttade hemifrån när jag var 18 år för jag ville in till stan, men det var absolut en jobbig period, säger han i Aftonbladet.

Karl Fredrik och hans kära man Petter Kjellén i deras hem på gården Eklaholm i skånska Österlen
Karl Fredrik och Petter Kjellén i deras hem på gården Eklaholm i skånska Österlen.
Se också: 7 kändisar som dejtat kopior av sina exBrand logo
Se också: 7 kändisar som dejtat kopior av sina ex
Annons