Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kate Winslet och dottern jobbar ihop – här är Mia Threapleton i dag

14 nov, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Mia Threapleton, Kate Winslet
Titanic-stjärnan Kate Winslet fick 2000 sitt första barn.
Nu har Mia Threapleton vuxit upp – och kommer att skådespela tillsammans med sin mamma.
Annons
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter TitanicBrand logo
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter Titanic

Skådespelaren Kate Winslet, 47, har tre barn. Den yngsta sonen heter Bear Blaze Winslet och honom fick hon tillsammans med sin nuvarande make Ned Smith (tidigare Ned Rocknroll) 2013.

Från sitt äktenskap med regissören och producenten Sam Mendes, 57, har hon också sonen Joe Mendes, som föddes i december 2003. Sam och Kate fick kontakt när han erbjöd henne en roll i en teateruppsättning. Hon tackade nej till jobbet, men ja till en dejt.

Mia Threapleton gör som mamma – är skådis

Innan dess var hon gift med Jim Threapleton, 49, som hon träffade under inspelningen av Hideous Kinky. Deras äktenskap sträckte sig från 1998 till 2001. Innan de separerade hann de få dotter Mia Threapleton som i dag är 22 år.

Annons

Hon har redan följt i sin mamma fotspår och har en karriär inom skådespeleriet. Hon gjorde sin första roll i filmen A little chaos 2014 då hon spelade Helene. Kate Winslet spelade också huvudrollen i den filmen.

Sedan dess har Mia Threapleton varit med i thrillern Shadows och i tv-serien Dangerous liaisons.

Och nu är det dags för henne att jobba ihop med sin mamma igen. Det är i den kommande dramaserien I am Ruth som kommer att sändas på Channel 4 i vinter. Och inte nog med att de spelar mot varandra, de spelar också mor och dotter.

Kate Winslets nya jobb med dottern

I am är en antologiserie som skildrar tre kvinnors historier. I am Ruth kommer att porträttera relationen mellan en mor, som alltså spelas av Kate Winslet, och hennes dotter Freya (Mia Threapleton). Mamman blir mer och mer orolig för sin flicka som distanserar och isolerar sig.

Första bilden på Wate Winslet och Mia Threapleton I am Ruth.
Första bilden på Wate Winslet och Mia Threapleton I am Ruth.

I ett uttalande hyllar Winslet seriens skapare, Dominic Savage.

– Det samarbetsmässiga och känsliga sättet på vilket Dominic Savage skapar och filmar varje avsnitt av I am är utmanande, givande och uppslukande. Skådespelarna blir ett med sina roller och det finns inget utrymme för att låtsas, säger hon och fortsätter:

– Det är en arbetsmiljö som vilken skådespelare som helst skulle ge vad som helst för att vara en del av, och jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig kommer att glömma det vi lärde oss när vi gjorde den här filmen.

SE OCKSÅ: 6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspårBrand logo
SE OCKSÅ: 6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspår

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons