Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kenza Zouiten Subosics oro inför andra förlossningen efter ultraljudet

17 dec, 2020 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Kenza Zouiten Subosic väntar sitt andra barn. Efter att hon och maken Aleks kikat på den lille i magen genom ett 3D-ultraljud känner Kenza en viss oro inför förlossningen.
Annons
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minnsBrand logo
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minns

Kenza Zouiten Subosic väntar sitt andra barn tillsammans med maken Aleks. Sedan tidigare har de sonen Nikola, som kom till världen sommaren 2019 – och i mars blir han storebror åt en liten pojke.

I en ny vlogg får vi ta del av att paret varit på ett 3D-ultraljud och kollat till den lille i magen.

– Kul att se bebisen lite tydligare i 3D-bild, säger Kenza och visar upp honom på både bild och klipp. Hon fortsätter:

– Vår första tanke var 'shit, han ser ut som Nikola när han föddes', och visst finns det en likhet. Det är lite svårt att se såhär, men man ser ju att de har samma plutiga mun och så.

Likheten med sonen Nikola

Men den plutiga munnen är inte den enda likheten med Nikola. Under ultraljudet fick de också ta del av bebisens nuvarande mått, och det visar sig att han är en ganska stor bebis, precis som Nikola var.

– Vi fick även lite mått och så. Nikola var lite större än normalt, än medel, när han föddes. Han vägde nästan 4,2 kilo och var 54 cm lång. Den här bebisen verkar också bli en lite större kille, han mäter redan nu – hela han mäter en vecka och en dag större än medel, säger Kenza.

Annons

Och precis som med Nikola, är huvudet större än vad man vanligtvis mäter såhär långt in i graviditeten – något som får Kenza att känna oro inför förlossningen som kommer.

– Och hans huvud mäter två eller tre veckor större än vanligt. Nikola hade också väldigt stort huvud när han föddes och då känner jag bara såhär 'nej, nej, nej, nej, inte igen'. För det där huvudet... det kändes liksom.

Smärtsamma förlossningen

Kenzas första förlossning blev en smärtsam och långdragen historia. Hon fick krysta i två timmar med stöd och hjälp av personalen och Aleks. Hon berättar att det långa krystarbetet fick henne att tappa fokus på att hon skulle föda sitt barn. Hon fick panik och kände sig hjälplös.

– Ser ni inte att jag håller på att dö här!? Varför hjälper ingen!? har hon tidigare berättat att hon tänkte, i podcasten När livet händer.

LÄS MER:

Annons