Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kjell Bergqvists tuffa skilsmässa från Yvonne Ryding – så läkte han familjen

09 maj, 2021 
Kjell Bergqvist med Yvonne Ryding och frun Karin.
Kjell Bergqvist var gift med Yvonne Ryding i 12 år innan de gick skilda vägar 2000.
Efter den jobbiga skilsmässan har de lärt sig att fungera ihop som föräldrar – och nu berättar Bergqvist om relationen mellan hans exfru och hans fru Karin.
– Det finns väl inga bra skilsmässor, utan barnen hamnar alltid i kläm, säger han i Expressen.
Annons
Kjell Bergqvist väljer att tacka regissören i Roomservice VIPBrand logo
Kjell Bergqvist väljer att tacka regissören i Roomservice VIP

Kjell Bergqvist, 68, har levt med sin kärlek Karin i 21 år, och paret har varit gifta i 17. Tillsammans har de också Kjells yngsta son, 13-åriga Leo.

Äktenskapet med hustrun är den längsta relationen som den Mäklarna-aktuella skådespelaren någonsin har haft.

– Naturligtvis är man inte nyförälskade längre men det är ett förhållande med respekt och jämlikhet. Vi har delade meningar ibland, och diskuterar. Men vi har inte en enda gång bråkat om någon småsak, säger han om äktenskapet med hustrun, i en intervju med Expressen.

Så har Kjell Bergqvists fru förändrat honom

De två träffades efter att Kjell skilt sig från hustrun Yvonne Ryding, som han var gift med i 12 år, mellan 1988 och 2000. Då mådde Kjell Bergqvist ofta dåligt och var stressad – vilket tog sig uttryck i ett upprört humör. Men den nya kärleken hjälpte honom att lugna ner sig, så att han med åren har fått ett jämnare temperament.

Annons

– Vi träffades något år efter skilsmässan. Jag var stressad och mådde dåligt. Men ofta om jag började slå i dörrar eller skrika med ungarna, så sa hon ”släpp det Kjelle, om två minuter är det glömt”. Så med lite goda råd på vägen av en klok fru och några år till på nacken, så har man väl filat till kanterna, konstaterar Kjell Bergqvist i Expressen.

Numera har Kjell och exhustrun Yvonne Ryding en fin relation, och även om deras två gemensamma döttrar har vuxit upp nu, så har de fortfarande kontakt med varandra. När Kjell träffade Karin så fick han också stöd av Ryding, trots att den nya kärleken var 18 år yngre än han själv.

– Det finns väl inga bra skilsmässor, utan barnen hamnar alltid i kläm. Men Yvonne och Karin har varit fantastiska kompisar från början. Yvonne har inte sagt ett ont ord om Karin eller något om att hon bara var 28 år, utan vi har firat födelsedagar och skolavslutningar ihop, och Yvonne har kommit till Thailand för att bo hos oss.

Annons