victoria

Ibland går det lite för snabbt. Och ett oskyldigt misstag blottas inför alla. Det var just vad som hände under Victorias och Daniels kungliga turné i Norrbotten.

Förberedelserna gick inte enligt planen

Under tisdagen vaknade kronprinsessparet upp i den kungliga sviten på residenset i Luleå och sedan fortsatte besöket med en rundtur på innovationsföretaget Isolamin. På företaget flaggade man för det kungliga besöket – för att alla i personalen skulle vara medvetna om Victorias och Daniels ankomst. Deras namn stod uppskrivna tusch på en whiteboard. Men tyvärr var kronprinsessans namn felstavad. Det stod Viktoria istället för Victoria.

kronprinsessan victoria

Ser ni felet?

Victoria och Daniel besöker Norrbotten

2016 utsåg FN med generalsekreteraren Ban Ki-moon i spetsen kronprinsessan till en av sjutton internationella ambassadörer för de globala målen. Victoria och Daniel är på plats i Norrbotten för att diskutera de målen och få höra mer om Överkalix och Övertorneås möjligheter – och utmaningar.

kronprinsessan victoria prins daniel överkalix

Många barn kom för att hälsa Victoria och Daniel välkomna.

I dag, 12 mars, har kronprinsessan namnsdag. Vanligtvis firas hon då på inre borggården på Kungliga slottet. Men på grund av förbudet mot större folksamlingar till följd av coronavirusets utbrott i Sverige har man nu valt att ställa in det offentliga firandet av kronprinsessans namnsdag i år.

Foto: TTkunglig

Mer läsning

Femina