Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Klara Hammarström bytte karriär – gick emot familjen

25 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hon var elitryttaren som blev artist – och nu favorittippas hon i Melodifestivalen.
Klara Hammarström går emot resten av sin stora familj och väljer en helt annan bana.
– Knepet är att träna, träna, träna, det ska sitta som ett rinnande vatten, har hon sagt till GP.
Annons
8 fantastiska outfits vi minns från MelodifestivalenBrand logo
8 fantastiska outfits vi minns från Melodifestivalen

Att Klara Hammarström skulle bli elitryttare hade nog de flesta räknat med. I stort sett hela hennes familj, där hon har tio syskon, håller på med hästar, och flera av dem är framgångsrika toppryttare. 21-åriga Klara Hammarström har både tagit medalj i SM och EM i hoppning och hade alltid drömt om att vara med i OS och tävla.

Men med tiden insåg Klara att det var ett annat intresse som stod i vägen för att hon skulle vilja satsa fullt ut på hästarna som sin familj – hon ville nämligen bli artist. Så 19 år gammal valde hon att lägga proffskarriären på hyllan och istället ge sig in i musikbranschen, och alltså helt gå emot linjen inom sin hästfokuserade familj.

Klara Hammarström bytte hästar mot Mello

Men helt kommer har hon inte lämnar hästvärlden, och har upplevt ett stort stöd från den i sin musikkarriär.

Annons

– Det är kul att ha tjejerna på min sida. Om man är den snälla och goa i hästvärlden så blir man väldigt varmt välkomnad. Jag är hästvärldens sångare och kommer aldrig att lämna hästarna helt, har Klara sagt till GP.

I år är tredje gången som Klara Hammarström tävlar i Melodifestivalen, och hon är sist ut av årets 28 bidrag – något som automatiskt innebär ett favoritskap. Hennes låt har bland de lägsta oddsen, och rent historiskt ha många av Melodifestivalens toppbidrag varit sist ut i tävlingen.

Det är en press som Klara Hammarström tar på allvar.

– Jag har tagit in min privata danstränare och bokat upp många många sånglektioner med min sångpedagog. Så jag har tränat tre fyra timmar om dagen, fyra dagar i veckan. Jag vill stå på scenen och känna att jag är förberedd, säger hon till Aftonbladet.

Klara har tävlat i Melodifestivalen två år tidigare.

Pojkvännen Alexander Holtz stöd till Klara

Hon kommer också ha ett stort stöd på plats – med sin stora familj och vänner. Till och med pojkvännen Alexander Holtz mamma kommer sitta i arenan, medan Holtz själv är i USA där han spelar för NHL-laget New Jersey Devils.

Annons

– Det blev dyrt. Inga mängdrabatter för familj eller småsyskon. Jag fick köpa dem på hemsidan, säger Klara Hammarström till Aftonbladet, och konstaterar att hon köpt biljetter för 18 000 kronor.

Att Holtz inte kan ta sig hem mitt i hockey-säsongen för att heja på henne var hon inställd på, men han skickar sitt stöd till kärleken på distans.

– Han har faktiskt tre dagar ledigt nu vilket han inte haft under hela säsongen. Så vi har kunnat prata lite. Han skrev idag att han peppar mig och finns där om det behövs och han vill inte störa mig i onödan.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons