Se 4 programledare som blivit kära i varandra
1:10

Efter reklamen: Se 4 programledare som blivit kära i varandra

(1:10)

Slå på ljud

Som programledare för På spåret och Fråga Lund är Kristian Luuk en av Sveriges mest älskade tv-profiler. Mellan 2008 och och 2016 var han gift med programledaren Carina Berg, och parets relation var minst sagt omskriven i media.

Sedan de gått skilda vägar har både Kristian och Carina valt att inte prata öppet om uppbrottet, men i en intervju med Hemmets Journal konstaterar Luuk att det är ovanligt att båda parter har samma ingång i en skilsmässa.

– Jag tror att skilsmässor som sker på exakt lika villkor är väldigt ovanliga. Och då är de ju oftast inte lyckliga, så klart. Men på lång sikt tror jag att båda parter kan se tillbaka på sin skilsmässa som en bra sak, som kanske till och med ledde till något nytt bra, säger Kristian Luuk till tidningen.

Författaren Margareta Strömstedt har gått ur tiden – blev 91 år

Kristian Luuk passar Carina Bergs barn

Att Carina Berg har hittat kärleken på nytt i fotbollsspelaren Erik Berg har nog få missat – paret har två barn tillsammans och har dessutom gjort flera tv-program tillsammans. Kristian har valt att inte berätta om sitt kärleksliv, men menar att han och exfrun har en fin vänskapsrelation numera.

– Jag har valt att inte prata offentligt om mitt kärleksliv och vill inte prata om huruvida jag är kär på nytt eller inte men jag tycker att jag och Carina har en bra relation idag. Vi har ju en 12-åring ihop. Och dessutom får jag passa hennes nya små barn ibland, säger Kristian Luuk till Hemmets Journal.

Kristian har, förutom 12-åriga sonen, också två barn från en tidigare relation, som numera är vuxna.

– Eftersom mina barn är i så olika åldrar, så oroar jag mig för lite olika saker. De stora har ju i princip lämnat mig och hemmet, så där sitter jag mest stolt på läktaren och tittar på. Men min 12-åring börjar sjuan i höst, så där kommer det säkert dyka upp små saker att ta tag i. Den största utmaningen som pappa är nog att lägga sig i lagom mycket. Och känna av när något är viktigt och man måste kliva in. Annars tänker jag att det handlar om att föregå med goda exempel varje dag.

Kristian Luuk och barnen Smilla och Sebastian 2014.

Kristian Luuk med sina två äldsta barn.

Foto: SARA STRANDLUND / XP / TT
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn
4:10

Efter reklamen: Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

(4:10)

Slå på ljud
Mest läst