Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kristian Luuk om relationen till exet Carina Berg

07 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kristian Luuk och Carina Berg.
Kristian Luuk och Carina Berg var ett av Sveriges mest omskrivna kändispar innan de skilde sig 2016.
Nu berättar På spåret-profilen om relationen till ex-frun i dag och hur han är som pappa.
– Vi har ju en 12-åring ihop. Och dessutom får jag passa hennes nya små barn ibland, säger Kristian Luuk till Hemmets Journal.
Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

Som programledare för På spåret och Fråga Lund är Kristian Luuk en av Sveriges mest älskade tv-profiler. Mellan 2008 och och 2016 var han gift med programledaren Carina Berg, länge profil på Kanal 5 och nu programledare för årets upplaga av Melodifestivalen, och parets relation var minst sagt omskriven i medierna.

Då skilde sig Kristian Luuk och Carina Berg

Efter åtta år som gifta skilde sig Kristian Luuk och Carina Berg 2016. De gick ut på sociala medier med ett gemensamt uttalande för att bekräfta uppbrottet.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner”, skrev ex-paret på Instagram.

Sedan de gått skilda vägar har både Kristian och Carina valt att inte prata öppet om uppbrottet, men i en intervju med Hemmets Journal konstaterar Luuk att det är ovanligt att båda parter har samma ingång i en skilsmässa.

Annons

– Jag tror att skilsmässor som sker på exakt lika villkor är väldigt ovanliga. Och då är de ju oftast inte lyckliga, så klart. Men på lång sikt tror jag att båda parter kan se tillbaka på sin skilsmässa som en bra sak, som kanske till och med ledde till något nytt bra, säger Kristian Luuk till tidningen.

Kristian Luuk och Carina Berg.
Kristian Luuk och Carina Berg var gifta i åtta år.

Kristian Luuk passar Carina Bergs barn

Att Carina Berg har hittat kärleken på nytt i fotbollsspelaren Erik Berg har nog få missat – paret har två barn tillsammans och har dessutom gjort flera tv-program tillsammans. Kristian har varit mindre offentlig med sitt kärleksliv än Carina, men menar att han och exfrun har en fin vänskapsrelation numera.

– Jag har valt att inte prata offentligt om mitt kärleksliv och vill inte prata om huruvida jag är kär på nytt eller inte men jag tycker att jag och Carina har en bra relation idag. Vi har ju en 12-åring ihop. Och dessutom får jag passa hennes nya små barn ibland, säger Kristian Luuk till Hemmets Journal i mars 2023.

Annons

Kristian har, förutom 12-åriga sonen, också två barn från en tidigare relation, som numera är vuxna.

– Eftersom mina barn är i så olika åldrar, så oroar jag mig för lite olika saker. De stora har ju i princip lämnat mig och hemmet, så där sitter jag mest stolt på läktaren och tittar på. Men min 12-åring börjar sjuan i höst, så där kommer det säkert dyka upp små saker att ta tag i. Den största utmaningen som pappa är nog att lägga sig i lagom mycket. Och känna av när något är viktigt och man måste kliva in. Annars tänker jag att det handlar om att föregå med goda exempel varje dag.

Kristian Luuk och barnen Smilla och Sebastian 2014.
Kristian Luuk med sina två äldsta barn.

Kristian Luuks nya flickvän

Efter intervjun med Hemmets Journal har Kristian Luuk valt att gå ut med sin flickvän för första gången. Strax innan jul 2023 lade han upp en bild på kärleken Hanna Eklöf, som han då snart skulle fira två år tillsammans med.

”Hanna. Min stora kärlek. Två år snart”, skrev han på Instagram.

Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barnBrand logo
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn
Annons