Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kristin Kaspersen om att bli äldre: Alternativet är ju att vara död

11 okt, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
kaspersen kristin
Nu öppnar Kristin Kaspersen upp om sina tankar kring sitt åldrande, och hon gör klart att hon omfamnar det!
Annons
TV: 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
TV: 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen

Den 30 september 1969 föddes Kristin Kaspersen, och med artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson som mamma och med pappa Kjell Kaspersen som var proffsmålvakt i norska fotbollslandslaget hamnade hon direkt rätt in i rampljuset!

Sedan barnsben har Kristin Kaspersen stått på teaterscenen, och hon har medverkat uppsättningar som bland annat Mio min Mio, Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump, för att nämna några. Redan som barn visste Kristin Kaspersen att hon ville arbeta inom tv – en dröm som gick igenom 1991, när hon var 22 år gammal. Och sedan dess har vi sett Kristin Kaspersen programleda stora program som bland annat Söndagsöppet, Idrottsgalan, Fångarna på Fortet och Biggest Loser.

Annons

Kristin Kaspersen omfamnar sitt åldrande

Nu är Kristin Kaspersen nyss fyllda 52, och nu berättar hon om sina tankar kring åldrande. Hon slår fast att hon omfamnar att bli äldre och att hon trivs med det.

– Det finns en sak du inte kan förändra och det är just att bli äldre. Och vad är alternativet? Att vara död… Och det vill jag inte! Är det något jag önskar att jag vetat tidigare är det att jag inte behöver klara allt själv. Jag trodde det var att vara vuxen, men i stället har jag varit som en trotsig tonåring i hela mitt liv. Nu har jag förstått att om jag inte klarar av en grej så ber jag om hjälp. Det är så skönt!, säger Kristin Kaspersen i Damernas Värld.

”Åh vilka vackra rynkor jag har!”

Kristin Kaspersen verkligen brinner för träning, hälsa och välbefinnande, ämnen som ofta återkommer i både hennes böcker och i hennes inlägg på sociala medier. Mer sällan skriver hon om utseende, men för ett år sedan öppnade hon upp om sina tankar om sitt eget utseende på sin Instagram.

Annons

”Jag ser en bild på mig själv och första tanken jag får är ”men åh vilka vackra rynkor jag har runt ögonen, va fin jag är med dom”. Jag blev så innerligt glad över den genuina och direkta tanken och känslan. För tänk vad jag måste ha skrattat mycket i mitt liv som gett mig dessa vackra rynkor. Och de minnena bär jag med mig varje dag eftersom de gjort så fint avtryck”, skriver hon.

Mellan 2003 och 2009 var hon gift med programledarkollegan Hans Fahlén. Hon är mamma till två söner, Filip Lamprecht, 23, och Leon Fahlén, 17.

Annons
Kristin Kaspersen med sonen filip lamprecht.
Här med sonen Filip Lamprecht på modegala.
TV: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom årenBrand logo
TV: Här är Kristin Kaspersens stilresa genom åren
Annons
Annons