rio och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessparet har utökat familjen med en liten valp, vilken de i helgen visade upp på hovets officiella Instagramkonto med texten:

”Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio. Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid.”

Rio fick ta emot kärlek i kommentarsfältet där följarna gratulerade till den nya familjemedlemmen. Dock är inte alla positiva till valet av ras.

”Söt liten valp. Men besviken på vårt kronprinsesspar att man köper en blandrashund. När det finns så många bra uppfödare i Sverige. Anslutna till svenska kennel klubben”, skriver en följare.

”Håller med! Varför köpa en blandras och uppmuntra till blandningar. Är besviken på vår kronprinsessa!”, skriver en annan.

”Är även besviken på hur de benämner hunden. Finns ju inget som heter cavapoo!?”, fyller en till i.

”Viktigt att personer i en sån offentlig position är noga på hur man väljer och ger för signaler. I detta fall har de totalt misslyckats”, kommenterar en fjärde person i kommentarsfältet.

Till Victorias försvar

Men lika snabbt som kommentarsfältet svämmade över av missnöje, så kom även kommentarer till kronprinsessans försvar.

”Kanske för att Daniel är allergisk och denna typ passar bäst?”, spekulerar en.

”Det kanske var en vän till familjen som har mamman/pappan till deras hund? Vi kan fortsätta spekulera i oändligheten till varför de valde just den hunden men de måste ha tyckt att denna passade deras familj bäst”, fyller en annan i.

”De har hittat en hund som de tycker om. Den är född och ska ha ett hem, och den kommer att få det jättebra hos dem. Det är deras val”, kommenterar en tredje person.

”Valet är fritt”

Något som  poängteras flera gånger i kommentarsfältet är att blandraser även finns hos seriösa uppfödare, samt att bra hundar inte behöver komma från en kennelklubb.

”Varför är det relevant?”, ifrågasätter en person i kommentarsfältet och avslutar med:

”Barnen får en ny kompis i huset. Tur att valet är fritt”.

Foto: Pontus Lundahl/TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Text: Malou Wilson

LÄS MER:

Här visar kronprinsessan med familj upp hundvalpen Rio

7 svenska kändisar som har skaffat hund:”Villkorslös kärlek”

Här är de populäraste hundnamnen 2019

Mest läst