Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kritik mot Malou von Sivers efter beteendet mot TV4-gästerna

05 okt, 2020 
AvAngelica Hedlund
FotografTT
Malou von Sivers har fått mycket kritik för att hon inte låter gästerna prata till punkt i Malou efter tio. Nu är hon tillbaka i rutan igen – och tittarna anser att hon inte har tagit till sig av kritiken.
– Orkar inte lyssna på dig, skriver en person i en kommentar.
Annons

TV4-profilen Malou von Sivers, 67, började jobba på kanalen för hela 25 år sedan. Till en början var hon en av programledarna för Gomorron, som idag går under namnet Nyhetsmorgon. Men sedan 2006 styr hon nu skutan i intervjuprogrammet Malou efter tio.

Den senaste tiden har det stormat kraftigt kring programmet och kritiken från tittarna har öst in. Den hårda kritiken har handlat om att Malou avbryter sina gäster och det hela började med ett inslag i början av december förra året. Då gästades Malou av rapparen Greekazo och programledaren Anders Öfvergård.

Startskottet på kritiken

Både Malou och Anders Öfvergård ifrågasatte då artisten för att han refererar till våld och narkotika i sina låttexter. Detta var något som gav upphov till en rejäl kritikstorm i sociala medier, och efter programmet fick Malou ta emot hårda ord om sin roll som programledare.

Tittarna tyckte att både hon och Anders behandlade rapparen orättvist och att de i stort sett ställde honom mot väggen gällande vad han sjöng om.

Annons

Strax efter incidenten var det säsongsavslutning – men nu är Malou efter tio tillbaka igen och nya spännande personer ska gästa programmet.

I reklamfilmerna inför säsongsstarten har Malou nu poängterat och varit extra tydlig med att hon inte kommer avbryta gästerna i de kommande avsnitten.

Tittarnas ilska mot beteendet

I reklamerna säger Malou von Sivers att tittarna är varmt välkomna att se programmet där ”gästerna får tala till punkt”. Men så verkar dock inte ha blivit fallet, för nu fortsätter tittarnas ilska att prägla programmets kommentarsfält på Facebook.

”Malou! Sluta avbryt! Det var exakt det du sa i reklamen, o här, här får gästerna tala till punkt. Första avsnittet visar du att du inte klarar av det. Efter några minuter.”, skriver en upprörd följare.

”Snälla, sluta att avbryta dina gäster. Programmet har bara pågått i 10 minuter och du är ”redan igång”. Orkar inte lyssna på dig, stänger av tv:n och gör något bättre”, skriver en annan.

”Håller med alla övriga som påpekat avbrytandet… Kan vara en bra idé att ändra reklamen. Aldrig hört så mycket avbrytande som i detta programmet.”, skriver en tredje.

Mest läst just nu
Annons