I lördags höll Adele i ikoniska humorprogrammet Saturday Night Live, och deltog i flera av humorsketcherna.

Stjärnans medverkan och komiska tajming har hyllats efter medverkan i programmet, men ett inslag verkar sticka många i ögonen. I sketchen driver Adele och två andra kvinnor med medelålders vita kvinnor som åker till afrikanska länder och sexturistar.

Humorinslaget i det livesända programmet fick också Adele att bryta ihop av skratt i direktsändning – men för många av tittarna verkar skrattet ha satt sig på tvären.

Efter sändningen riktades det skarp kritik mot Adele på sociala medier.

"Vem gav grönt ljus till Afrika-sketchen i SNL? Jag har frågor", skriver en person.

"Trodde aldrig jag skulle hata Adele och sluta kolla på SNL men jag tycker verkligen det var en opassande sketch om 'Afrika'", skriver en annan person upprört.

"Såg jag precis en sketch om vita kvinnor som använder Afrika som sin buffé för översexualiserade och välhängda afrikanska 'stammän' som bär runt dem på sina axlar med Adele i rollen som precis kom ut en skandal med bantu-knutar? Helt otroligt, läs rummet", skriver en person upprört på Twitter.

Adele har kritiserats för kulturell appropriering också

Adele kritiserades i somras för en bild där hon hade håret i bantuknutar, som är en klassiskt afroamerikansk frisyr, och en bikinitopp med jamaicanska flaggor på. Adele publicerade bilden för att hon var ledsen över att årets karneval i London ställdes in, men fick då kritik för att hon var kulturellt approprierande.

Läs mer:

Tv-kockens bebis sjuk i corona – yngsta som smittats

Singles Day 2020 – här är butikerna som har rea i Sverige

SVT-profilen Malin Olsson är gravid