0:51

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Ashley Graham

(0:51)

De som följer Ashley Graham på sociala medier får ta del av alla delar av hennes liv – både de glamourösa jobben som supermodell och hur det är att vara mamma. Graham har hyllats för att hon ärligt visar upp hur hennes kropp har förändrats efter att ha fått barn, med exempelvis bristningar, och för att hon visar hur naturligt det är med amning.

Det har dock riktats kritik mot modellen för att hon är snäppet för frikostig med sitt privatliv på Instagram. När Ashley Graham publicerade en bild där hon byter sonens blöja på golvet inne på en Staples-butik, där hon och familjen var och handlade.

”Hamnade i skiten! Första blöjkaoset när man är jute på ärenden och inte en toalett i sikte. Tack gode gud att jag kom ihåg att ha med blöjbytesmattan i skötväskan”, skriver Ashley Graham till bilden.

Ashley Graham tappade håret efter förlossningen – visar upp

Många av hennes följare känner igen sig i situationen, och en person konstaterar att ”en mamma måste göra vad en mamma måste göra”.

Kritiken mot Ashley Graham – Wendy Williams ilska

Andra tycker dock att Ashley borde ha lämnat butiken och bytt blöja ute i sin bil i stället. En av de som kritiserade Graham var amerikanska tv-profilen Wendy Williams, som inte är rädd för att säga vad hon tycker. Wendy valde att diskutera bilden i sin tv-show The Wendy Williams show, och tycker att modellen har ett ansvar som mammaförebild.

– Mammor ser upp till Ashley och tänker ”om hon kan göra det, kan jag också göra det”. Nej, det kan du fan inte. Om du har en sju veckor gammal bebis på Staples så kollar man på ungen mer än vad man letar efter pennor och papper och påfyllning till skrivaren. När du ser att bebisens ansikte blir lila, då vet du vad de gör. Du lämnar din korg där, du tar barnet. Det här är inte coolt och jag vet inte varför vi måste få veta om det på din Instagram, sa Wendy Williams och fortsatte:

– Det här är inte hett. Ashley, jag gillar dig. Men det här är inte hett. Det sänder ett dåligt budskap. Jag vill inte se det här i butiken, och jag är ändå mamma.

10 kändisar som designers vägrat klä genom åren

Utvald läsning

Femina