Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lasse Berghagen lades in på sjukhus för hjärtproblem

12 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografFERNVALL LOTTE/Aftonbladet
Lasse Berghagen.
Lasse Berghagen har lagts in på sjukhus för problem med hjärtat.
Det berättar dottern Maria Berghagen för Aftonbladet.
– Han fick göra en vanlig ballongsprängning, säger hon till tidningen.
Annons
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Lasse Berghagen som du kanske inte visste

Folkkära artisten Lasse Berghagen, 78, har drabbats av hjärtproblem, och i helgen lades han i på sjukhus. Berghagen skulle ha delat ut ett stipendium på Visfestivalen i Västervik i veckan, men har alltså tvingats avboka besöket.

Aftonbladet var först att skriva om Lasse Berghagens sjukdomstillstånd, och har pratat med hans dotter Maria Berghagen, som är på plats i Västervik i stället för sin pappa.

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas, säger Maria Berghagen till tidningen.

Annons

Lasse Berghagens egna ord om hjärtoperationen

Maria menar att hennes pappas sjukdomsvistelse inte är dramatisk, men att han vill ta sin hälsa på allvar.

– Det är ju alltid så när det är saker med hjärtat och han har haft lite känningar och haft ont när han gått. Då han inte känt att det varit hundra så ville han kolla upp det, säger hon till Aftonbladet.

Lasse Berghagen har tidigare berättat om sina hjärtproblem för Aftonbladet.

– Jag låg och tittade på hjärtat när de opererade. Det kändes bara precis när de gick in i huden, men sedan kände jag ingen smärta. Så nu har jag en liten grisklaff som sitter här. När ingreppet var klart klappade läkaren mig på bröstet och sa ”Stockholm i mitt hjärta”.

Annons