Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Lasse Berghagens erkännande om äktenskapet med Lill-Babs

15 sep, 2020 
AvEllen Myrgård Lindén
FotografTT
Programledaren Lasse Berghagen var en av dem som gick ut och hyllade exhustrun Barbro "Lill-Babs" Svensson efter hennes bortgång. Men det är få gånger han har berättat hur deras äktenskap var.
Annons

Lasse Berghagen är en av Sveriges mest folkkära artister och programledare. Mellan år 1965 till 1968 var han gift med Barbro ”Lill-Babs” och tillsammans har de dottern Malin Berghagen.

Trots att skilsmässan skedde framför öppen ridå fortsatte Lasse och Lill-Babs att ha en fin kontakt under alla år. Dessutom jobbade de ihop vid ett flertal tillfällen. När Lill-Babs gick bort, år 2018, uttryckte Lasse sin sorg i flera intervjuer.

Lasse Berghagens ord om äktenskapet med Lill-Babs

– Hon var generös, varm och kärleksfull. Få underhållare har gett så mycket som hon. Hon var vår absolut största glädjespridare, sa Lasse i en intervju med SVT.

Lill-Babs
Lasse Berghagens ord om äktenskapet med Lill-Babs.

Däremot är det få gånger som Lasse Berghagen har berättat någonting om deras äktenskap och hur de hade det i sin relation. Men häromåret kommenterade han åren med Lill-Babs i en intervju med tidningen Hälsoliv. Och det faktum att det fick barn när de var väldigt unga.

– När jag pratade med Barbro om varför vi gifte oss har hon alltid sagt att när man fick barn på den tiden – då gifte man sig. Vi hade våra ups and downs, som alla har. Du kämpar och sliter och en del blir bra och annat mindre bra – men det var roliga år, säger han i intervjun.

Läs mer:

Annons