Leif GW Persson är med i söndagssändningarna av Nyhetsmorgon, och sänder från sitt hem, där han har avskärmat sig från omvärlden för att inte smittas av coronaviruset under den rådande pandemin.

I söndagens sändning konstaterade kriminalprofessorn att han väntar på att få vaccinet, men konstaterade samtidigt att han är kritisk mot takten som vaccinationerna sker i Sverige.

– Jo jo, det är som vanligt, jag sitter här och väntar på mitt vaccin. Det blir väl någon gång till hösten i nuvarande takt. Om jag lever så länge, då kan ju någon annan få det, säger Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Senaste rapporten i Sverige är att drygt 343 000 vaccinationsdoser har sprutats in i medborgare, vilket utgör ungefär 3,5 procent av landets befolkning. Det är dock mycket färre som har fått båda doserna av vaccinet som behövs för att få full täckning – där rör det sig om 0,7 procent än så länge, skriver SVT.

Leif GW Perssons dotter har fått vaccin – men inte han

Men medan Leif GW Persson väntar tålmodigt på vaccinet, så har hans dotter redan fått vaccinet mot corona. Detta då hon bor i England, där vaccinationerna har gjorts i mycket högre takt. i Storbritannien har 18 procent av befolkningen vaccinerats, med över elva miljoner vaccinationsdoser.

– Men jag noterar med glädje att de delarna av min familj som bor utomlands, där är man i full färd med att vaccinera dem. Min dotter som bor i England, hon fick vaccin i förrgår faktiskt, och hon är hälften så gammal som sin pappa, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö, programledaren för morgonprogrammet, tröstar GW och säger att hon hoppas att vaccinationerna kommer gå snabbare än var professorn verkar tro även i Sverige. Fortfarande är regeringens mål att alla som vill vaccinera sig ska ha fått göra det innan midsommar i år.

– Vi håller tummarna att du inte behöver vänta till i höst, utan att det går betydligt snabbare än så, säger Jenny Alversjö.

Läs mer:

Anna Nicole Smiths dotter har vuxit upp – kopia av mamma

Familjens stöd till Leif GW Persson under tuffa perioden

Leif GW Perssons uppmaning – efter tiden i isolering