Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Persson kritisk mot hur lång tid det tar att vaccinera sig mot corona

08 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMaja Suslin/TT.
Leif GW Persson börjar tröttna på att det tar så lång tid för Sverige att vaccinera sin befolkning mot coronapandemin.
Medan han själv sitter isolerad så har hans dotter som bor i England fått vaccinet redan.
– Min dotter som bor i England, hon fick vaccin i förrgår faktiskt, och hon är hälften så gammal som sin pappa, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Leif GW Persson är med i söndagssändningarna av Nyhetsmorgon, och sänder från sitt hem, där han har avskärmat sig från omvärlden för att inte smittas av coronaviruset under den rådande pandemin.

I söndagens sändning konstaterade kriminalprofessorn att han väntar på att få vaccinet, men konstaterade samtidigt att han är kritisk mot takten som vaccinationerna sker i Sverige.

– Jo jo, det är som vanligt, jag sitter här och väntar på mitt vaccin. Det blir väl någon gång till hösten i nuvarande takt. Om jag lever så länge, då kan ju någon annan få det, säger Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Senaste rapporten i Sverige är att drygt 343 000 vaccinationsdoser har sprutats in i medborgare, vilket utgör ungefär 3,5 procent av landets befolkning. Det är dock mycket färre som har fått båda doserna av vaccinet som behövs för att få full täckning – där rör det sig om 0,7 procent än så länge, skriver SVT.

Annons

Leif GW Perssons dotter har fått vaccin – men inte han

Men medan Leif GW Persson väntar tålmodigt på vaccinet, så har hans dotter redan fått vaccinet mot corona. Detta då hon bor i England, där vaccinationerna har gjorts i mycket högre takt. i Storbritannien har 18 procent av befolkningen vaccinerats, med över elva miljoner vaccinationsdoser.

– Men jag noterar med glädje att de delarna av min familj som bor utomlands, där är man i full färd med att vaccinera dem. Min dotter som bor i England, hon fick vaccin i förrgår faktiskt, och hon är hälften så gammal som sin pappa, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

Jenny Alversjö, programledaren för morgonprogrammet, tröstar GW och säger att hon hoppas att vaccinationerna kommer gå snabbare än var professorn verkar tro även i Sverige. Fortfarande är regeringens mål att alla som vill vaccinera sig ska ha fått göra det innan midsommar i år.

– Vi håller tummarna att du inte behöver vänta till i höst, utan att det går betydligt snabbare än så, säger Jenny Alversjö.

Läs mer:

Annons